SAKK- Backstage I.: A hippi


Úgy gondoltam, hogy amíg benne leszek a SAKK nevű versenyben (remélem minél tovább) addig mindig szolgálok egy ilyen backstage poszttal, amiben leírom, hogy jutottam erre a sminkre, mik voltak a gondolataim a témával kapcsolatban. Első témának a HIPPI-t kaptuk. Na ez volt nekem az egyik mumus, mivel tudtam, hogy ebben a keretek elég szűkösek, és a sminkek is nagyon egyformák lesznek ezáltal. Így is lett. De elmondom azért, nekem mik jutnak eszembe a hippi életérzésről.



Ugye a hippi mozgalom a hatvanas években indult útjára, a háború ellen sztrájkoló fiatalokat nevezték először hippiknek. A szó az angol hipster szóból ered,  San Fransiscó-i Haight-Ashbury körzetébe költöző embereket jelentette. Szerették a Beatlest, szexuális forradalmat hirdettek, illetve gyakran használtak tudatmódosító szereket. Erősen pacifista és természet szeretőek a hippik, ezt sokszor hangoztatják is. 

Hogyan is néznek ki:
Nekem első sorban az jutott eszembe, hogy igénytelenek voltak (bocsi), hosszú haj, hosszú szakáll a férfiaknál, rongyos farmerek. A nők is javarészt smink nélkül jártak, ezért is volt oly' nehéz megformálni sminkjében egy hippi lányt. Szóval erről a végéről nem tudtam megfogni ezt az egészet, így inkább a hippi korszakra és stílusra koncentráltam.

Hippi:
- Hosszú haj, általában középválaszték, fonatok
- fejpánt
- Sok virág
- Peace & Love
- no smink, vagy nagyon minimális neutrális színekből
- Hatvanas évek
- Twiggy
- Erős, hangsúlyos szemöldök
- Pasztell színek
- Tollak
- Sok, sokszor egymástól elütő színes kiegészítő
- Szivárvány

Körülbelül ezekből dolgoztam, és mint mindig, amikor valamit komolyan veszek, és szeretném minél jobban megcsinálni, vázlatot készítettem:
Photobucket
Ne röhögjetek a kezdetleges skiccemen :D. Szóval kigonoltam ezt a virágos témát a szemem oldalára, hogy valamivel feldobjam az egész sminket. Ez idáig oké volt, de a szemem sem hagyhattam pőrén, ahogy egy jó hippi lányhoz illik, mert abban mi a verseny... Így történt, hogy szemsminkhez elő vettem Twiggyt. Twiggy sminkje meghatározó volt a hatvanas években. Különlegességét a dupla tusvonal, és a nagyon hangsúlyos felső és alsó pillák jelentették. Erre én még rádobtam a hangsúlyos szemöldököt is. És, hogy hippisebb legyen, a felső vonalat nem tusból alkottam meg, hanem egy lila festék által. Nem szerettem volna műszempillát felrakni, az nekem teljesen szembe menne a hippi életérzéssel, szóval csak elég sokszor átmentem a pilláimon a szempilla spriállal, aztán átfésülgettem őket, hogy ne legyen nagyon pókláb hatása. 
Béke jelet is mindenképp akartam, de nem simán csak szemfestékből, viszont tudtam, a strasszos változatot sokan el fogják lőni, szóval a csillám mellett döntöttem. Ez viszont elég nagy kihívás volt.

A csillámbéke sztori:
Szóval csillámbékejel. Oké. Mivel tartsam ott a csillámokat, mivel érjem el, hogy ne az egész fejemen landoljanak, hogyan, stb. 
Első gondolatom volt a műszempilla ragasztó+ beleütögetés. No, ebből akkora katasztrófa lett, hogy sajnos fotó sincs róla, lényeg, hogy nem jött be a dolog. 
Vagy a) még túl ragadós volt a ragasztó és maszatolódott
b) megszáradt, és már nem ragadt úgy, ahogy kellett volna.

2. ötlet: papírragasztó+beleütögetés: ez már ott befulladt, hogy papírragasztóból képtelenség volt normális béke jelet csinálni, szóval a csillámot már nem is pazaroltam.

3. ötlet:
Photobucket
Kitaláltam, hogy mivel a szememen is csillámtussal szoktam megtapasztani a csillámokat, kipróbálhatnám ezt nagy tételben, hátha bejön. És bejött. Megtapadtak benne a csillámok, hurrá. Viszont van egy kis bibi. Míg a kezemen vízszintesen dolgoztam, az arcomon függőlegesen kell, akár hogy is. Úgy is működik? Kipróbáljuk (ezt a két peace jeles képen látjátok majd balra, a rózsaszín csillámos lesz) Nem, úgy nem működött, függőlegesen nem tapadtak olyan jól a csillámok, szóródtak minden fele, úgy nézett ki, mintha egy nagyon remegő kezű valaki tette volna fel az arcomra. 

4. ötlet: csillámtus alap+ vizes ecsettel felütögetés
Photobucket
Nem tudom, honnan jött a vizes festőecset ötlete, de tény, hogy működött. A vizes ecset megtartotta addig a csillámokat, amíg odatapasztottam az arcomhoz, és nem hullott mindenfelé.

Photobucket
Így néztem ki gyakorlás közben, és itt láthatjátok a nyomi béke jelet :D.

És a kész mű:
Photobucket
Akkor először a szemem. Ezt nem gyakoroltam el, csak reménykedni tudtam, hogy jó lesz, de mivel először csináltam meg az arcomon, gondoltam ha nem lesz az igazi, max lemosom. Kezdtem először is az erős szemöldökkel. Jóval erősebbre húztam, mint a hétköznapokon, de azért nem akartam túlzásba esni, szerintem így középút lett. Aztán a szemhéjam egészére felvittem egy neutrális színt (Naked paletta - naked) kicsit besötétítettem a pillatőnél. Majd jött a vizes ecset és egy lila festék. A mai napig nem tudom eldönteni, hogy okés lett-e, de hippisnek hippis, hatvanas évekbelinek hatvanas évekbeli. Jött a nagy szempilla, alul fölül. Nem, előbb a vékony tusvonal, de azt nem részletezném. Szóval a megapillákhoz vagy négy réteg festék, és egy szempillafésű kellett, hogy ne álljon össze az egész egyetlen nagy pillává. Illetve, hogy  ne kenjem össze a már kész sminket. Done.

Photobucket
A virágokat is elgyakoroltam előtte, ott már kidolgozott koncepcióval indultam neki, csak előző nap ki kellett tapasztalnom, melyik festék működik vizes ecsettel és melyik nem. A vizes ecset ez esetben a rúzsecsetem volt. Próbálkoztam vizes applikátorral, sima vizes ecsettel, tusecsettel, mindennel, de a rúzsecset volt a nyerő. Ja nem szemhéjalapot használtam alá, hanem korrektort dolgoztam el azon a részen, ahol a virágok vannak. Nem tudom, hogy muszáj lett volna-e, valószínű megtartotta volna a sima alapozó is, de inkább biztosra mentem. Baromi egyszerű egyébként a virágokat megrajzolni, és szerintem nagyon látványos is egyben.

Photobucket
A béke jelet már lerészleteztem, ez, hogy színes legyen, az utolsó percben jutott végül eszembe, és talán így látványosabb is.

Photobucket
Hogy a pasztellszínek se maradjanak el, az arcomra egy rózsaszín üde pír került, illetve a számra egy világos rúzs. Próbálkoztam nude rúzzsal is, de azzal olyan semmilyen volt. 

Photobucket
Ennyi lett volna, BÉKE nektek :).


És, ha lennétek olyan drágák, és szavaznátok, azt nagyon megköszönném :)
http://makeyourworldup.blogspot.hu/2012/10/sakk-hippi.html?showComment=1351554682944#c2042363595831744840

http://avianarahl.blogspot.hu/2012/10/sakk-hippi.html?showComment=1351599465581#c1682324805588621058

Hogy tetszett a smink? :)





This entry was posted on 2012. október 30., kedd and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

4 Responses to “SAKK- Backstage I.: A hippi”

  1. jól ezek a posztok a többieknél is (pl. Nelli), mert többen leírjátok nekünk, miért így és miért ezt és hogyan csináltátok, de ugye mi alapvetően ezt nem tesszük ki, így viszont mindenki elolvashatja:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, szerintem is fontos, hogy az olvasók tudják, hogy miért ez meg az a smink született meg. Bár nem tudom, ők hogy vélekednek róla :).

      Törlés
  2. Nagyon ügyes vagy! :) Szép lett :)

    VálaszTörlés
  3. Szuper lett!
    Igaz későn de egy kis segítség a csillámokhoz: HAJZSELÉ!
    Kozmetikus/sminkes ismerősöm mondta, hogy szemhéjra is hajzselével viszik fel a csillámot rendezvényeken, sminkversenyeken stb! És én is készítettem már olyan sminket, ahol csillámos volt a szemhéjam vagy az alsó szempillatő és tökéletesen megtapadt a csillám, valamint mivel a hajzselé megszárad, ezért tartós is volt! :)

    VálaszTörlés

Többiek