A Tökéletes alapozó nyomában III.: Essence Makeup to match

Azért azt szögezzük le, hogy nem voltak olyan illúzióim, hogy ebben az árkategóriában találom meg a tökéletes alapozót. Vészhelyzet volt, ráadásul külföldön, kellett valami, s erre esett a választásom. Meg egyébként is, értek már kellemes meglepetések, a jelenlegi favorit alapozóm is Catrices, hasonló árkategóriából, szóval miért is ne?



1. Csomagolás: 
Formára olyan, mint a Rimmel Stay Matte-é, de igazából nekem ez valahogy közelebb áll a szívemhez, a kellemes színével és a pöttyeivel.
Praktikussági szempontból megint nem a best, de valahogy puhább az anyaga, és jobban nyomható, mellesleg a krém is elég kellemes jön ki a kis levágott csőrén, szóval igazából nincs rá panasz. Laposságából és súlyából adódóan pedig táskabarát is egyben.

Photobucket

Itt a csőr is.
Photobucket

5/4 Kellemes ránézni, egész jól használható is, nincs vele különösebb probléma.

2. A termékről
Amit írnak róla: "könnyű, hosszan tartó alapozó minden bárkinek. innovatív textúra mikro-kapszulás pigmentekkel azonnal tökéletes fedést biztosít. minden bőrtípushoz. parfüm és olajmentes. három árnyalatban érhető el."
Nos, az összetevőket nézve valóban elég szép, egy piros pöttyös összetevő sem található benne. Valóban nincs benne parfüm, amit alapból mindig feleslegesnek érzek pl egy alapozóban, és az olajmentesség sem hátrány ugyebár. Kétféle nem túl veszélyes parabén található benne, mint minden főleg víz összetevőjű termékben, de az nem olyan vészes. Fő összetevői a víz és a szilikon (s még másik két szilikon), de ez majd a későbbiekben lesz érdekes.

5/4- Viszonylag jó összetevők, nincs benne parfüm, és olajmentes.

3. Használhatóság, tartósság:
És megint elérkeztünk a gyenge ponthoz. Az állaga kellemes, krémes. Tele van apró szürke pöttyökkel, amik érdekes módon eltűnnek, amikor eldolgozom. Eltűnnek, ahogy az alapozó maga is eltűnik. A képen a bal oldalon elkezdtem eldolgozni. Látszik, hogy volt ott az alapozóból, de ahol már teljesen eldolgoztam, ott semmi. Semmi a köbön. Némi fényesség, mintha mondjuk 1 kis margarint kentem volna a kezemre (bár annyira nem fényes, mégis ez a legjobb hasonlat, amit találtam). Legegyszerűbb egyébként kézzel eldolgozni, tök fölösleges bekoszolni miatta az ecsetet. Egyébként én a Medium árnyalatot választottam, de szerintem teljesen mindegy melyik árnyalat mellett tesszük le a voksunk.

Photobucket

Nézzük az előtte képet: Direkt kivártam egy olyan alkalmat, amikor tökéletes a bőröm (mármint úgy magamhoz képest), hogy ne nagyon ijedjetek meg :D.
Photobucket
Itt látszik, hogy semmi hiba nincs a bőrömön, kivéve a szempőim és anyajegyeim ugyebár.

És az utána kép
Photobucket
Most direkt nem vágtam össze a két képet, hogy jó nagyban meg tudjátok nézni. Hát semmi nem nagyon történt. Még a leghalványabb szeplőket sem fedi el. Viszont ami pozitívumként ráírható, hogy egy egységesebb arcbőrt, és egy egészséges fényt ad.

Nagyon nagy fejtörést okozott nekem ez az alapozó. Alapozónak csúfosan elbukott, viszont elgondolkodtam, hogy aminek nincs fedése, sok benne a szilikon, egységes arcbőrt eredményez, az tulajdonképpen egy primer. És ebben a formában már tényleg jobban működött! Vékonyan felvittem az arcomra, majd rá az alapozót, ami könnyebben siklott, és valahogy egységesebb volt az egész.

5/1 Alapozóként semmit nem nyújt igazán, maximum tökéletes bőrű tiniknek tudnám elképzelni a jobbfajta összetevők miatt, de valljuk be kevés ilyen tinédzser szaladgál. 
5/4 Viszont, ha máshonnan nézzük, és primerként tekintünk rá, akkor már egész jól is elsülhet a dolog 

4. Ár/érték arány
1000 Ft alatt van, szóval az árával semmi baj nincs, ha még valamennyire jó is lenne alapozóként, tuti feltankolnék belőle, de így...nos így nem.

5/3 - Megint csak az a helyzet állt elő, hogy árát tekintve kiváló lenne, ha működne.

Összességében: Jó összetevők, olcsó ár, 0 fedés. Azoknak ajánlanám maximum, akiknek a bőre tökéletes, és csak egy kis optikai tuningra vágynak.

Szokásosan megnéztem Krémmánián is, 2.78 csillagot kapott, ami nem túl combos. Mindenki 1-2, max 3 pontot adott rá.

A sorozat előző részei:


Ti próbáltátok már? Vagy más alapozót a márkából?

This entry was posted on 2012. október 10., szerda and is filed under ,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

One Response to “A Tökéletes alapozó nyomában III.: Essence Makeup to match”

Többiek