Ex(c)iting

Körülbelül két hete született meg bennem a gondolat, hogy én ezt, így ebben a formában nem akarom folytatni.  Egyszerűen nincs kedvem folyton vásárolni, keresni a megfelelő fényviszonyokat, fotózni, kiválasztani a 200 fotóból az 1 jót, azt megszerkeszteni, véleményt írni, releváns véleményt írni, hitelesnek lenni, sminkeket készíteni, jól kinézni a képeken, aktuálisnak lenni, jónak  lenni, másnak lenni, mást adni, mint mások. Persze ezek egyike sem kritérium, ezek nélkül is lehet csinálni, és csinálják jó páran, sokszor csinálom én is, csak már úgy érzem, nem érdemes.  Nem is tudom, mi volt pontosan a pont, amikor meguntam, csak azt éreztem, ez engem már fojt.





Ez a blog a gyermekem, és mint olyan, felelősséggel vagyok iránta, ezért sem fogom abba hagyni, bár hazudnék, ha azt mondanám, nem terveztem… Csak abba akartam hagyni. Archiválni, majd eltűntetni az egészet. Nem egy picsogós búcsúlevél formájában, amiben taglalom, hogy „nem kommenteltek ti szemetek, és amúgy sem dobálnak meg a cégek havonta ajándékokkal, ezért abba hagyom.” Ezekből egyébként az utóbbi időben rengeteget láthattunk, bár megmondom őszintén, én egyet sem olvastam el.  Ezek sokszor csak felesleges bűntudatkeltések, másrészről, pedig ha valaki véghez akar vinni valamit, megteszi, nem pedig írogat róla, majd folytatja, mintha mi sem történt volna.

Be kell látnunk, hogy a hazai beauty-berkek szűkösek.  Ezt mindenki értelmezze a maga meglátása szerint, nem szeretném kifejteni, mert itt a földrajztól kezdve a GDP-ig mindent okként sorolhatunk fel.  Amit viszont érdemes belátni az az, hogy a hazai beauty blogok sosem lesznek international-ek, mivel kis hazánkba elég későn jutnak el az újdonságok, mire itthon találkozunk bármivel a polcokon, google-ben már van rá 5000 találat. De ez nem is baj, sosem akartam ilyen babérokra törni, mert az arányosan nagyobb felelősséggel járna. Meg amúgy sem csak a materiális dolgokra gondolok. Itt nem csak a lehetőségeink szűkösek, hanem általában a gondolkodásmód is. Van egy bizonyos sáv, amíg azon belül írsz, sminkelsz és mutatsz be, addig oké. De ahogy valaki ezt átlépi, onnantól az elfogadhatatlanná válik, érkeznek a névtelen negatív kommentek, és azon nyomban letörik bármi féle kreatív kezdeményezés hajtását is. Amikor azt mondjuk, hogy beauty blog, mindenkinek azonnal a szépségápolás jut eszébe, szemfestékek, kencék, mindenféle leárazás, Essence pult, outfit poszt, meg Haloween smink. Ennél sokkal többről kellene, hogy szóljon. Persze erről is, oké, és amúgy sem szeretem, mikor valaki erőlteti az egyéb posztok írását, és egy hazai Carrie Bradshawba szeretne átcsapni, aki a New Yorkra néző ablaka előtt ülve megváltja a világot.
 Ennek valahogy arról kellene szólnia, hogy van egy női közösség, akik mindent meg tudnak beszélni, megosztják mit érdemes megvásárolni, s mit nem, de beszélnek nagyobb volumenű dolgokról is. Igen, megbeszélniük. A saját blogomon én adom a témát, én írom le a véleményem, mások meg elolvassák, de a blognak ez a szépsége az újsággal ellentétben, hogy az olvasó véleménye is borzasztó fontos. Engem nagyon érdekel, hogy te, te meg te mit gondolsz erről. Most nem azért, mert jól mutat egy bejegyzés alatt, hogy 18 comment, mert anélkül is látom a statisztikákból, mennyien olvassák, hanem az érzés, hogy elgondolkodtattam pár embert, arra késztettem, hogy véleményt formáljon az adott témában.  Persze én sem szoktam mindenhova kommentelni, mert unalmas a 120. Sleek palettához odaírni, hogy de jól pigmentáltak a színek, vagy a sokadik „no makeup makeup” alá, hogy „deszép”. Viszont nagyon jó lenne, egy közösséget formálni ebből a kis világból, amit mi birtokolunk, remélem partnerek lesztek benne :).

Összegzés- képpen annyit mondhatok, hogy a design és a cím változott, mint láthatjátok, ez szerintem nem szorul különösebb magyarázatra. Viszont a tartalom is fog. Igyekszem mindig fontos, és aktuális témákkal jönni, olyan dolgokat mutatni a világról, amik engem is érdekelnek, és más számára is érdekesek lehetnek. Nem lesznek nálam „be yourself, girlpower, relationship-suck” és hasonló semmi nulla cikkek, amik a Cosmo mélyéről másztak elő,( ezt meghagyom másoknak :)) Viszontn a sminkes témák maradnak, de arányosan csökkenni fog a számuk.  Remélem tetszeni fog a változás, és velem tartotok majd :).


Ui.: A cikk során sokszor úgy tűnhet, célzok valakikre/valakire. Csupán általánosságban beszéltem, nekem senkivel semmi bajom, szerintem mindenki szépen megfér itt egymás mellett, békében. Nem szeretek és nem is fogok vagdalkozni, szart dobálni, ennek nem erről kell szólnia.

This entry was posted on 2012. augusztus 6., hétfő and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

6 Responses to “Ex(c)iting”

  1. hát én úgy megijedtem a múltkor,mikor behoztam a blogodat és láttam,hogy meghívós. mondom,mivan? lemaradtam valamiről? de akkor csak egy kis változás volt az ok,más semmi.
    kíváncsian várom az új írásokat. :)

    VálaszTörlés
  2. Én támogatom azt, hogy mindenki arról ír a saját blogjában, amiről jólesik. Ha kényszerből kell írni valamiről, az már régen rossz; az olvasó is észreveszi az íráson, ha erőltetett és nem szívből jön. Várom az új bejegyzéseket! :)

    VálaszTörlés
  3. jó az új design!
    várom a folytatást:)

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek Robinnal :) És már megijedtem, úgy eltűntél :))

    VálaszTörlés
  5. Kemény, engem megfogtál.. annyira jó volt a törzs szövegeket olvasni. Átjött a mondanivalód, bár most úgy érzem, hogy menő picsogni de engem is kerülget valaminek a szele (bár ha jól érzem akkor a saját problémáim nyomasztanak). Várom a bejegyzéseid :)

    VálaszTörlés
  6. Mostanában nagy divat lett az "abbahagyom-sajnáljatok-könyörögjetek-visszatérek" vonal, lelkizés power, minden második blogon Zara/Stradi/egyéb lookbook, pinterest inspirációk, polyvore képek. Kicsit unalmas. Most lehet érte megkövezni, de amikor a nyolcadik blogon olvasok a legújabb trendkiadásokról, már marhára nincs kedvem kommentelni, hogy nekem ez a körömlakk meg az a rúzs tetszik belőle. Egyébként csak annyit szerettem volna mondani/írni, hogy én alapjáraton a stílusodat szeretem nagyon, hótt' mindegy, hogy beauty témában írsz, vagy sem :)

    VálaszTörlés

Többiek