Fitt Friday - Médiavakítás, avagy nem minden arany...

Mint a múltkori posztban is megírtam, borzalmas káoszok uralkodnak a fejekben, abban a témában, hogy fogyókúra és életmód. Számomra is meglepő, hogy egyébként okos, intelligens lányok/nők/asszonyok milyen naivak tudnak lenni, ha meghallanak 1-2 jól hangzó mondatot, a fogyás szóval társítva. Komolyan mondom, a legnagyobb biznisz lenne homokot bezacskózni, majd pár hangzatos szakszóval/gyümölcsnévvel és hatásos, heti -4 kg garantált fogyás ígérete mellett kínálni. Vennék, mint a cukrot. Persze ez egy nagyon kisarkított példa volt, de ennél cifrábbakkal is találkoztam már. És higgyétek el, nem jönnének ki havonta új csudamódszerrel  és csudaszerrel, ha nem lennének rá vevők… EZ a szomorú.

FONTOS! Az itt leírtak a saját gondolataim illetve tapasztalataim, melyek szubjektívek. Mindenki a saját felelősségére kövesse azokat. Továbbá természetesen mindenki megoszthatja saját tapasztalatait a témával kapcsolatban, illetve az építő jellegű kritikát is nagyon megköszönöm, ameddig az kulturált formában történik. Ahogy ezen kereten kívül esik a mondandó, azonnal, automatikusan válasz nélkül moderálom, nem érdekel kinek tetszik kinek nem. És végül, senki az ég egy adta világon nem szoponzorál, max a szüleimet tudnám ide sorolni. Ez annyit jelent, hogy az általam véleményezett, és ajánlott termékeket én magam vásároltam jó magyar pannon valutából, és használtam is, tehát ha magasztalom, az azért van mert NEKEM bevált, de az nem jelenti automatikusan azt, hogy mindenkinek be fog. Röviden ennyi. Ezt majd minden poszthoz be fogom illeszteni piros betűkkel, szóval, aki most olvasta, az majd a következőkben automatikusan átugorhatja  a piros részt :D.




A fogyókúra azon témák egyike, melyről minél többet olvasunk/tájékozódunk, annál kevesebbet tudunk. De komolyan. Elolvasol valamit „A” módszerről, ami XYnak bevált, majd olvasol egy újabb cikket „A” módszerről, amitől Z pedig még hízott is, és végletekig lehúzza. Te meg nem tudod, mit gondolj, elmegy a kedved, újabb módszer után kutakodsz. És ez így megy tovább. Most gondolom azért sokan magatokra ismertetek :). Pedig az egész téma nagyon egyszerű, és akár egy mondattal definiálható a nagy titok, melyet fogyitablettákban, 2 hetes lófasz diétákban keresünk.


Fogyás kizárólag tartós kalória deficittel érhető el.


Ennyi, nincs titok, nincsen szent Grál. Lehet keresni kiskapukat, és a csokival fogytam című irodalmi magaslatokba emelkedett történeteket könnyesen olvasgatni, de azért a lelkünk mélyén tudjuk, hogy a valóságtól mindez távol áll. De én nem hibáztatok senkit a hiszékenysége miatt, mivel a csapból is a téma folyik nap mint nap. Látod, hallod, olvasod, ajánlják, véletlen rákattintasz, stb. Aztán annyi az információ, hogy ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, mi hiteles és mi nem. 
Most csoportosítva leírom, milyen információ forrásokat kellene nagyon elkerülni, vagy legalább hitetlenkedve hozzájuk állni, illetve, a végére 1-2 olyan oldalt mutatok, melyet én hitelesnek tartok.
Kezdjük azzal, hogy ebben a témában egy dologra támaszkodj, hiszem ha látom. De nem ám tévében és kétes eredetű netes képeken. Annak higyjetek, akit élőben láttok, láttátok kövéren, majd láttátok -x kgval kevesebben. Amit a saját szemeddel látsz, az hiteles, pont. Minden másban kételkedj a végletekig. 


1. Azt láttam...
A televízió az audiovizuális média az egyik legnagyobb agymosó. Az a durva, hogy most már nem is célzott reklámként nyomják le a torkunkon a különböző csodamódszereket, hanem hírként álcázva. Észre sem veszed. Csak látod, hogy XY celeb mennyit fogyott (valami csodaszerrel ofkórsz) és már a bogárka ott a füledben, hogy hát ez hiteles, mégis csak híresség, az arcát adja hozzá, hát csak ki kéne próbálni, ha már a Horvát Évi ridzsúsz fetfászttal fogyott (Horvát Éván látott bárki bármikor fél kiló felesleget is? ennél nagyobb parasztvakitást keveset láttam) vagy Bíró Icus ezzel meg azzal a csodagéppel masszírozza a combját és nincs rajta egy szem narancsbőr sem (Parasztvakítás no.2, az már régen ciki ha egész nap ugrálsz meg az egészséges élet híve vagy, és mégis narancsbőrös a segged. Ott valahol azért kilóg a lóláb nem?) De számomra szintén hatalmas fail volt Falusi Mariann hihhetetlen(!!!) 10kg-s fogyása a gásztrojál megadiétás étrendjével (Falusi Mariannon a víz több, mint 10 kg, ezt konkrétan 2 tabletta vízhajtóval is elérte volna...mindegy.) Mivel utána egy dekát nem fogyott, és azt a 10 kgt is visszahízta, a reklám hirtelen eltűnt a süllyesztőben. De volt itt Gombos Edina, Kovi, Liptai Klaudia, Győzike, Caramel, és utoljára bomba hírként VV Kinga villából való kikerülése utána nagyon látványos 15 kgs fogyása volt a központi téma. A sztori annyi, (ha valaki nem ismerné) hogy a csaj lazán felszedett 15 kgt a villában való ingyen élés közepette, majd mikor kikerült a luxusbörtönből, a Playboy  felkérte fotózásra, és az időpontig valami nagyon rövid határidő, talán 1 hónap volt. Majd ez az egész fogyás úgy lett leközölve, hogy a csajszi beült x alkalmanként valami random fogyasztó gépbe, majd kiszállt ismét a régi formájában, lebomlottak a zsírsejtek, izom kúszott fel helyette (mellékesen ott volt, hogy boxolni járt, diétázott ,de persze minden a gép érdeme), Kinga újra szép, a kezelés csak százezer forint, de a szépségért ez igen kedvező ár. Hát ez egy vicc. Ez egy hír köntösbe bújtatott reklám fogás, amire garantálom hogy nem 1, nem 2 tehetősebb asszonyka kapott rá azonnal. És higgyétek el, az összes többi "hihetetlen történet" ilyen, egy álcázott reklám, kamu. 



2. Azt hallottam...
Számomra ez a leggusztustalanabb és leghiteltelenebb félmondat. Így terjednek az urban legendek. Női berkekben ez egy borzalmas nagy lavinát elindítható erő. Ez az a fajta pletykaáradat, amibe mindenki belekölt valami sajátot, és azért egy nagy adag rosszindulat is társul mellé. Ez az azt hallottam tipikusan ilyen és ehhez hasonló mondatokkal kezdődik: 
"A kolléganőm ismerősének a lánya ...-val/vel fogyott 25 kg-t egy hónap alatt, képzeld." Mindig valami ismerősünk ismerősének az ismerőse kurva sokat fogyott, csak sosem láttuk, és addig sosem hallottunk róla. Minél tovább terjed a sztori annál többet fogyott a szóban forgó lány, egyre kevesebb idő alatt. Ezeket úgy, ahogy van felejtsük el. Volt egy barátnőm anno, tipikusan az a csaj, aki elengedte magát, magára rántott 15-20 kg felesleget több év kemény munkájával, majd egyfolytában hangoztatta, hogy "ahj le kéne már fogyni". Meg hallgattam tőle, hogy "jajj neked volt erőd, nekem nincs :(" Aztán volt egy ismerős csaj, akin előtte vagy 40 pluszkiló volt, aztán barátnőm meglátta Facebookon, hogy fele akkora, mint anno. Mivel látásból ismerte, ráírt, hogy ugyan árulja már el, mivel fogyott ennyit. A lány nagyon kedvesen egy elég részletes levélben válaszolt, viszont a lényeg annyi volt, hogy kalóriadeficit, egészségtelen szénhidrát megvonás, heti 4-5x sport. És nem hiszitek el, de a barátnőm komolyan csalódott volt. Azt várta, hogy a csaj majd leírja valami csodaszer nevét, valami csoda két hetes diétáét, vagy csodatornáét. Komolyan azt várta, hogy a csaj azt fogja írni, hogy a fotelban tespedve, brazil sorozatokat nézve és sajtburgert zabálva fogyott le? Csodák nincsenek, ezt el kell fogadni...

3. Azt ovlastam...
...a) ebben/abban a magazinban: Havonta jönnek ki a női magazinok, egyre hajmeresztőbb diétákkal és mozgásformákkal. Természetesen nem riadnak meg a mindenféle tabletták reklámozásától sem. Na persze nem úgy, hogy "Vedd már meg, mert jó" Beáldoznak akár két oldalt is, választanak mellé egy hitelesnek tűnő akár ismert, akár tök ismeretlen nőt, és most már mivel tudják, kezd átlátszóvá válni ez az egész, beleírják azt is, hogy természetesen diéta és mozgás mellett hatásos ez a tabletta. Ezek már az új generációs reklámok. De kérdem én...ha diétázol és mozogsz, minek fogyitabletta? (A fogyitablettát ne keverjük a táplálék kiegészítőkkel, viszont szintén új fegyverként már táplálékkiegészítőnek is nevezik ezeket a kétes eredetű szarokat  szereket.) A szereken kívül ezeket a villám fogyj 2 hét alatt 8 kgt az alma diétával c. dolgokat is el kellene felejteni. Ok, próbáljátok ki egyet, én sem hittem el, hogy semmit nem érnek, amíg nem csináltam végig 1-2t. Mert olyan jól hangzik... Csak két hét az életemből, és olyan sokat fogyhatnék, olyan látványos lenne. Ezeken én is végigmentem... Az eredmény pedig nem marad el, de erről majd egy másik posztban. Ha ezek annyira hatásosak lennének, csak 40 kg-s újságírók mászkálnának a világban. A vicc az, hogy ezeket szerintem azok sem hiszik el, akik papírra vetik, és nem is gondolják, mekkora felelősség van a nyakukban, mikor olyan tanácsokat adnak, melyek józzan ésszel is értelmetlenek, és hosszú távon veszélyesek is. De azért nyugodtan alszanak, mivel odabiggyesztik a cikkek fej vagy láblécébe, hogy "fogyókúra előtt mindenképp konzultálj orvosoddal". Oké, mert van orvosom. Házi orvosom, aki nem dietetikus, és aki a picsába küldene el, ha meglebegtetném előtte az aktuális havi kozmót, hogy jó lesz nekem ha ezt csinálom?...
Hogy lássátok mekkora gusztustalan brutális hatalmas felelőtlen reklámhalmaz ez az egész írott sajtó, megnyitottam a Cosmo főoldalát, melynek a mértani közepén négy nagyon hangzatos cím szerepel, melyek linkek is egyben, ezt figyeljétek:
Jobb, mint a fogyókúra. Leadtam 16 kilót 4 hét alatt!
Kerek popsi, karcsú derék fogyókúra nélkül.

Ingyenes Trükkök, Tanácsok Mellyel Véglegesen Ledobhatod Kilóidat!

Újdonság - a gyomorban kifejtett hatásmechanizmussal a kilók ellen!
Ha a rózsaszín főcímekre kattintotok egy egy oldalra vezet, mely egy egy diétát/módszert mutat be. Kisbetűvel a sarokban persze ott szerepel az oldalon, hogy "szponzorált hirdetések" de azért mindenhez random nem adnám a nevem. Persze ha pénz jön belőle, végül is ki nem szarja le, nem? Nem. Ezek után mindenki maga döntse el mennyire tart hitelesnek egy-egy magazint. Persze nem csak a Cosmo ilyen, ezt kb minden női magazinról el lehet mondani. Aztán ott vannak a női és életmód magazinok szerelem gyermekei, amilyen pl a Shape is. (most ez az egy ilyen jut eszembe, de tuti van több is) Hát a Shape egy vicc. Bulvár+Reklám, hasznosítható információ körülbelül zéró, szerintem. Persze annyi számot nem vettem meg belőle, hogy erről teljesen objektív véleményt alkossak, de ha már jó pár szám nem győzött meg, akkor az már rég szomorú. Emlékszem egyet vettem meg igazán célzottan, az pedig az a szám volt, ahol Kelly Osbourne volt a címlapon, és az ő csodálatos fogyását taglalják oldalakon keresztül. Legalább is ezt ígérték. Ok, voltak képek, elmondták az életét születésétől, és, hogy melyik neves Hollywoodi eddző segített neki, de hogy mit evett, mit mozgott és egyáltalán... A semmi végtelen ragozása volt. Ezekről ennyit. Női magazint kikapcsolódásként és szórakozásként olvassatok max, a megváltást ne onnan várjátok.
b)... az interneten: Júúúj elérkeztünk a legveszélyesebb kétélű kardhoz. Ha beütöd a Googlebe azt a szót, hogyDiéta - Nagyjából 4 600 000 találatFogyókúra - Nagyjából 2 430 000 találatEgészséges táplálkozás - Nagyjából 611 000 találatsztárdiéta - Nagyjából 34 600 találatVillámdiéta - Nagyjából 9 650 találat
Remélem értitek, mire akarok kilyukadni :). Itt többféle dologgal is szemben állunk. Elsőnek, a női magazinok internetes megfelelőivel. Ilyen pl. a Femina.hu, vagy a NLcafé/wellnescafé, Vital.hu...kb reggelig sorolhatnám. Ezeket kerüljétek ha lehet. Gyors  bemutató, hogy miért: http://www.femina.hu/fogyokura/legjobb_vilamdietak http://www.wellnesscafe.hu/dieta/2007/3_napos_villam_fogyokura http://www.pink.hu/karacsony/fogyj-bele-a-partidresszbe-2017362 http://www.vital.hu/themes/fogyi/fogyi_13nap1.htm
Aztán ott vannak a fórumok. Na most az odáig oké, hogy emberek megbeszélik a tapasztalataikat erről és arról a diétáról/tablettáról/mozgásformáról. Csak ezzel az a baj, hogy mindegyiknél lesznek dögivel pozitív és negatív vélemények. És ha neked alapból már szimpatikus az adott téma, melyen belül olvasod a véleményeket, úgyis a pozitív véleményeknek fogsz hinni. Ha már eleve hülyeségnek tartod a módszert, olvashatsz róla 100 pozitív tapasztalatot, mégis azzal az 1 negatívval fogsz egyet érteni.  Így vagyunk beállítva. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb fórumhoz elég egy emailes regisztráció és már van is 1 neved, mellyel véleményt alkothatsz. Akkor innentől el tudjátok képzelni, hány meg hány olyan vélemény van, mely igazából csak egy reklám, és annyi a célja hogy a szemedben hitelesebbnek tűnjön a termék a sok pozitív megjegyzést olvasva. Szóval vigyázni a fórumokkal. Azok nem olyanok, mint amikor utána nézel egy rúzsnak, nézel róla 10 swatchot, meg olvasol 10 véleményt...A fórumokban nincsenek ott az előtte/utána képek, de ha vannak is, egyáltalán nem biztos, hogy valóban a képhez tartozó személy ül a másik oldalon. 
És végül a fogyókúrás blogok/oldalak. Itt azért viszonylag könnyű kiszúrni melyik mögött van 1 orbitális marketing, és melyik mutat valós eredményeket. Példának itt van egy elég érdekes oldal, lehet találkoztatok már vele, de ha nem pont ezzel, akkor másikkal, én már 3-4 félébe belebotlottam:http://www.zsiregetesharcosai.hu/ Nincs csodatabletta, nincs csodafogyókúra, csak egy """""""""""módszer"""""""""""""" amit egy férfi vagy egy nő dolgozott ki aki természetesen szakértő a témában, és mailben küld vagy 20, pár ezer karakteres cikket amiknek nem mondom van némi valóságalapjuk, majd, ha végig olvasod ezeket a cikkeket, netán elkezdesz hinni a módszer hatásosságában (mert vannak ám akik kipróbálták képpel meg amit akarsz) jön az utolsó mail, hogy egyedülálló ajánlat csak neked, a módszer: könyv, dvd, faragott kőtábla formájában csak most csak neked csak itt mailben 352 000 helyett CSAK 40 000 Forint, hát ki ne hagyjad már, hallod...
Fogyiblogból is elindul naponta 5-6 darab, kezdeti hatalmas lelkesedéssel, Előtte képekkel, és a majd én megmutatom hozzáállással (meg az én találtam fel a spanyol viaszt meggyőződéssel) és eltelik jobb esetben 1-2 hónap, rosszabban 1-2 hét, és a blogok ott állnak befejezetlenül, utána kép nélkül, a szerző pedig eltűnik a süllyesztőben, mintha sose lett volna. Ez javarészt azért történik, mert nem is gondolják, hogy a fogyókúra/életmódváltás, a sport fokozatos bevezetése az életbe mekkora energiát emészt fel. Örüljenek, ha az addig minden nap csinált dolgaikra marad energia (suli, tanulás, meló, társadalmi élet stb) nem hogy még arra, hogy egy plusz dolgot bevezessünk ezek mellé. A blogolás is nagyon sok időt és energiát elvesz, ezt azok biztosan tudják, akik blogolnak... Ezeket a blogokat mondjuk nem veszélyes olvasni/követni, de azért elég demotiváló tud lenni, ha pont egy számunkra szimpatikus fogyiblogger tűnik el egyik napról a másikra...
Kis körutunk végére érve mondok pár példát, melyeket én olvastam/olvasok, és hiszek bennük:
- Norbi könyvek: most lehet sokan megkövezek itt virtuálisan, de nekem Norbi hiteles. Kövér kölök volt, 100 kg fölött volt, lefogyott és azóta is tartja a súlyát, emellett számoes embert lefogyasztott maga körül. Nem ingyen tette, meg is szedte magát rendesen, de basszus én tőle pl. nem irigylem... Inkább irigylem egy Kiszel Tündétől, Sarka Katától, akik azon kívül hogy oxigénből szédioxidot csinálnak a nap 24 órájában, semmit nem tettek le az asztalra, mégis vastagok, vagy inkább irigylem Győzikétől (mondjuk tőle jelenleg az Apeh is) mint Norbitól. Tudom, hogy sok embernek, köztük nekem is antipatikus a brand, amit köré épített, sőt... (erről lesz egy külön poszt is majd) De ha ezeket a sallangokat levakarjuk az egészről, egy nagyon jó és tartható módszer van alatta. Nincs semmi spanyol viasz, egyszerűen megtette azt, amit sokan nem tudunk megtenni határozottan, megmondja melyik étel jó/egészséges/fogyasztható és melyiket kéne hanyagolni, vagy ritkára korlátozni. Szerintem a módszere érthető, pofonegyszerű és tartható, illetve az első könyvében számos pozitív történet is olvasható, amik rám anno nagyon inspirálóan hatottak. És egyébként nem csak a saját kajáira nyomja rá az ápdét 1-es feliratot, hanem rengeteg másra is, tehát nem törvényszerű, hogy csak az ő kajáival lehetne fogyni, ez egyéni preferencia kérdése.
- A lifetilt /http://lifetilt.blog.hu/Nos, szerintem Bencét/Tamást sem kell sokatoknak külön bemutatnom. De röviden: A srác olyat csinált, mint Norbi óta senki, viszont egy egészen más stílusban és miliőben csinálta meg. Az egész csak egy saját fogyását dokumentáló blognak indult, mára pedig már több lányt és fiút fogyasztott le 60 és 90 nap alatt, illetve a hatására megannyi ember kezdett változtatni az életén. Tomi hiteles és szimpatikus, mert olyan hangnemben szólítja meg a nőket, amihez eddig senkinek nem volt bátorsága. Lehet rá mondani hogy egy büdös paraszt, de azt ne feledjük, hogy a kegyetlenül őszinte és a büdös paraszt között igen vékony a határvonal... Én abszolút tudok vele azonosulni, mert sok nőnek pont erre a hangnemre van szüksége, hogy végre felébredjen abból a delíriumos álomból, amelyben él. A lifetilten minden ott van, ami kell. Nem csak in medias res belevágott 1 oldalba mindenféle háttértudás nélkül, hogy tessék lefogytam, lehet utánam csinálni, hanem ami sok, szinte minden blogról hiányzik, hogy a miérteket és hogyanokat is kifejti. A tudatos táplálkozás posztokat kötelezővé tenném, hogy mindenki nyomtassa ki, és tapétázza ki vele a falat. Illetve az edzésterves posztok is nagyon hasznosak. Minden poszt elég hasznos, az inspiráló Slim 3-as fogyásoktól kezdve a Fekete Angyalok sorozatig. Tamás számomra azért szimpatikus még, mert hibázott már nem egyszer nem kétszer a blogos pályafutása alatt, és mégis olyan jól kezeli és közli le, hogy "igen, hülye voltam, belebuktam, hülyeség volt" amire azért kevés férfi lenne képes. Egyetlen dologgal nem szimpatizálok az egésszel kapcsolatban, ami pedig nem más, mint a Peak háttérország,(ami most már Dymatize de ez mindegy is) tehát hogy csak a Peak jó, minden más szar. Na ezt azért nem kell 100%-ban elhinni.
- Dóri blogja /http://dorottynaploja.blogspot.com/ /"Eddigi életem során 120kiló volt a legnagyobb súlyom,bár akkor egy pici Babácska is volt a pocakomban:) Aztán 107kilósan jött egy nagy "kattanás" és elhatároztam lefogyok de úgy,hogy közben nem vonok meg magamtól semmit! 1.5év alatt elértem az álomsúlyom,jelenleg 65kg vagyok!Leírni sem tudom mennyire jól érzem magam a bőrömben!:) "Ezt olvashatjuk a fejlécben, és egyből találkozhatunk előtte-utána képekkel is. Dórit egyébként már láthattátok a Fókuszban is, illetve reggeli műsorban is szerepelt már a történetével. Míg a fenti blogot azoknak ajálnom, akiken  "nem olyan nagy" súlyfelesleg, Dóri blogját a 100+ os lányok figyelmébe ajánlanám, a legelejétől végig olvasni. Nem is az az érdekes, hogy Dóri mit evett nap mint nap, hanem a sorok között megbújó pszichikai háttér, hogy miket élt át, és a "kattanás" hogy jött el az életében. 
Ezen kívül pedig még biztos számos hiteles forrás létezik, nekem mondjuk elég ennyi, de ha van valami tuti tippetek, szívesen hallgatom :).
Ja és még ki ne hagyjam az általam nagyon preferált motivációs Tumblr oldalakat, amiket imádok nézegetni, és erőt adnak a nehéz időkben, fittspiráló képek hada :D.http://iwantthisbody.tumblr.com/  -> legnagyobb favorit, bár utóbbi időben már ritkán frissül :(http://workitoutt.tumblr.com/tagged/fitspiration http://reasons-to-lose-weight.tumblr.com/ -> itt angolosok előnyben, itt okokat olvashatunk, amiért érdemes belevágnihttp://letsjustbeskinny.tumblr.com/ http://fadetoskinny.tumblr.com/ http://reasonstobefit.tumblr.com/  -> szintén olyan oldal, ahol érveket sorol, miért érdemes elkezdeni, viszont itt képek is vannak alatta, szóval a kevésbé angolosok számára is érthető.
Enyni lenne ez a megahosszú poszt, és várom az észrevételeket :).

This entry was posted on 2012. május 25., péntek and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

14 Responses to “Fitt Friday - Médiavakítás, avagy nem minden arany...”

  1. Nagyon igazad van ebben az egészben...
    Én egyszer értem el a kvázi álomsúlyomat (jó, abból is lehetett volna még fogyni 2-3 kilót), és 2 "titka" volt: akkor készültünk a szalagavatóra, tehát heti több óra táncunk volt (rocky, szóval jó pörgős, jajj de szerettem :) ), és lelkileg rendben voltam, szóval nem pótoltam kajával a boldogságot, és beértem egészséges(ebb) kajákkal, nem akartam hetente gyrost enni. Egyáltalán nem terveztem a fogyást, tökre meglepődtem, amikor a táncszoknyám egyik próbán leesett rólam (jó, ez egy kicsit ciki is volt :D ), meg nem is mértem magam abban az időben.
    Aztán egyszer csak elkezdtem hízni, és onnan már nagyon nehéz a visszaút (nekem legalábbis), mert "jó, híztam egy kilót, nincs ezzel semmi gond", csak az a baj, hogy ez a mentalitás nálam azt eredményezte, hogy 8 kilót híztam egy év alatt. Bevallom őszintén, bennem nincs annyi lelkierő most, hogy lemondjak az örömforrásomról (tudom, menjek pszichológushoz, mert ez nem normális), így csak egyszerűen megpróbálok kevesebbet és egészségesebben menni, de nem is nevezem magamban fogyókúrának vagy diétának, meg próbálok nem rágörcsölni, mert ha nem látom az eredményt hamarosan, akkor hajlamos vagyok sutba vágni az egészet, és folytatni a zabálást. Nekem az volt a mélypont (2-3 hete), hogy mentünk valahova, álltam a tükör előtt, és bármelyik felsőmet vettem fel, nem tetszett a látvány, hogy látszanak a hurkáim, hogy hiába van jó pár színes felsőm, csak feketében érzem jól magam. Annyira frusztrált lettem attól a látványtól egész nap, erre a frusztráltságra próbálok emlékezni, hogy "ugye nem akarod ezt érezni?", amikor épp kajálni készülök. Csak sajnos nagyon mélyen belém van rögzülve, hogy ha szomorú/ideges/feszült/rosszkedvű vagyok, akkor evéssel mulasszam el.

    Ja, ez az egész nem mentegetőzés akart lenni, hogy miért vagyok annyi kg, amennyi, csak leírtam a tapasztalatomat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez teljesen így van, egyébként mi is rockyztunk, és akkor rólam is lement pár kiló, először úgy volt, hogy ki kell engedni a keringőruhámból, majd az utolsó próbán még be is kellett venni belőle :D. De a második részt is megértem, utóbbi időben én sem voltam/vagyok abban a lelki állapotban, hogy belekezdjek megint, de majd most! :)

      Törlés
  2. Nagyon bírom a lifetilt oldalt, és a sítus is tetszik.
    Norbival úgy vagyok, hogy hiszek benne, és tényleg hatásos is. Csináltam már a kódok szerinti táplálkozást és eredményes dolog volt :)

    VálaszTörlés
  3. Az egész poszttal, úgy ahogy van, maximálisan egyet értek!
    Tényleg, fel nem foghatom, hogy hogyan dőlhetnek be az emberek olyan csodaszereknek, melyeket olyanokkal reklámoznak, akiken vagy nem is volt egy deka súlyfelesleg sem (ezért is szoktam röhögni egyes színésznők csodás fogyimódszerein, mert ők konkrétan a a csonttá aszott és a talán megéli a karácsonyt tartományban ingadoznak), vagy nagyon elhízottak, és az öt-hat kilós fogyásaikat ünneplik, aminek a reklámkampány lefolyása után se híre, se hamva. Egy bizonyos általad is említett celebet néhány éve, amikor épp valami kapszulát reklámozott és le is volt fogyva, láttam egy bizonyos kórház sebészeti osztályán, ahová gyomorgyűrű szűkítés miatt járt :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszett :). Egyébként anyukám kórházban dolgozott akkor, mikor ez a szóbanforgó gyomorszűkítés történt, szóval erről én is tudok, és nagyon gáz, hogy azután volt képe azt mondania, hogy tablettával fogyot...
      Egyébként azok a sztárok, akik meg nagy súlyból lefogynak, és netán nem adják a nevüköt semmilyen szerhez, azoknak a fogyásáról meg egy fél mondatot sem ejtenek a hírekben, mert az nem hírértékű, hogy XY mozgással és diétával lefogyott... és ez szomorú.

      Törlés
  4. Az agyonhájpolt szerek jórésze has és vizhajto,de baromi adagban,ami alkalmasint èletveszélyes is lehet.A jojó elv is ettöl van(kikakilod-kipisiled a beléd,leadsz 5 kgt,abbahagyod,visszaszedsz 8at!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, és az még a jobbik eset ha csak has és vízhajtó van bennük. A legtöbben a központi idegrendszert stimuláló szerek, vagy a vérnyomást felnyomó szerek is megbújnak, amik nagyon veszélyesek lehetnek. Erről lesz is egy poszt a későbbiekben.

      Törlés
  5. Azzal kezdeném, hogy tetszett a poszt, mindenben teljesen egyetértek. Persze az ember nagyon könnyen beleéli magát, hogy milyen jó lesz egy tablettával, 0 megerőltetéssel lefogyni egy hét alatt öt kilót, aztán meg fórumokon szitkozódik, hogy az adott termék nem használt.
    15 éves vagyok, január óta kb. 12-13 kilót fogytam le, de még bőőven van mit. Nem sietek sehova, nem vonok meg magamtól semmit, egyszerűen egészségesebben kajálok, figyelek a kalóriára és heti ötször sportolok.
    Na akkor tudok kiakadni, mikor a velem egykorú lányok bemasíroznak a suliba jól megpakolva ápdét pudinggal, zsírszegény joghurttal, L-Karnitin itallal meg müzliszeletekkel, hogy már pedig ők fogyóznak, és ebédre esznek egy salátát és utána már nem is esznek, na meg közlik velem, hogy amit én eszek az hizlal! Aztán a hét végefelé már megint a csokit, a fánkot és a szendvicseket látom a kezükben... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már egyszer írtam is neked egy posztod alá, de most is megismétlem, hogy korodhoz képest nagyon éretten gondolkodsz. Ügyes vagy, hogy nem estél te is ezekbe a hibákba, hanem rájöttél, hogy az összevissza koplalás-zabálás max narancsbőrt eredményez, de tartós fogyást nem. Ez egyébként nálunk is anno a középsuliban nem egy nem két lánnyal megtörtént, hogy hétfőn még xy diétát követték, péntekre már csipszet reggeliztek :D.

      Törlés
  6. Az én kedvencem a Szulák Andrea által reklámozott Activia, mert segíti az emésztést meg mittomén, de a nő meg az évek alatt meg csak hízott! :) Ez a sztáros dolog nagy hülyeség, az összes többi női magazinos diétával együtt, a kedvencem egy tavalyi Cosmós volt, amelyben az egyik szerkesztő kipróbálta az állítólagos Reese Witherspon diétáját, ami többnyire bébikajákból állt.

    Norbiéktól én sem irigylem azt, amit összekerestek, teljesen osztom a véleményed, mert Réka is tesz nap mint nap az alakjáért, posztolja is naponta mennyit futott, mit csinált stb., végülis neki ezt kell is, mert úgymond a "testéből él", ha nem lenne ennyire kidolgozott, akkor már nem lenne annyira hiteles az Alakreform óráival..
    Én csak Bencét sajnálom, hogy neki nem lett belőle annyi haszna, mert őt teljesen korrektnek tartom, a stílusa ellenére is, én is az ő módszerével fogyok/fogytam :)

    Annyira szeretem az ilyen írásaidat, kérek még belőle jó sokat^^ és bocsi, ha túl sokat kommentelek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaaaaaaj igen, Szulák Andit is mindenképp meg akartam említeni, ahogy mindig ragozza hogy az Activia egészséges javítja az anyagcserét, stb, de ez a nő csak hízik feszt :D. Jó egyébként az Activia finom, én nagyon szeretem, de könyörgöm nem találtak hozzá egy hitelesebb és jobb reklámarcot?!

      Azt hittem, hogy majd megköveztek Norbi miatt, de örülök, hogy mások is hasonlóan gondolkodnak ebben a témában :). Mert az is eszembe jutott közben, amit írtál, hogy kb minden nap tartanak edzéseket valahol, pedig már van annyi pénzük simán, hogy abba hagyhatnák az emberek fogyasztását, és csak felélik lassan a pénzt. Innen látszik, hogy van bennük elhivatottság. Bencének meg szerintem lesz belőle haszna, legkésőbb ha kiadják a könyvet, nem hülye gyerek Ő :).

      Nagyon örülök, hogy tetszenek a posztok, és kommentelj mindegyikhez legalább ennyit, mert nagyon szívesen veszem :)!

      Törlés
  7. na megnézem már ezt a lifetilt-et mert én még nem hallottam róla :D Biu téged meg imádlak, innen a nagy messzeségből ezermillió csók, hogy leírod az igazságot :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd mondd el, hogy tetszett :D. Jajj köszönöm, annyira jól esik <3

      Törlés
  8. Annyira igaz, amit írtál.Minden pontjával egyetértek, és ezentúl én is jobban figyelek, mert már tudom mik a "jelek".
    Amúgy Norbit és Rékát én is szeretem.Réka DVD-ire mindennap tornázom.A blogokat pedig már meg is nyitottam, és asszem meg van az esti olvasnivalóm.
    Köszi a bejegyzést, nagyon jó lett! :)

    VálaszTörlés

Többiek