Fitt Friday - A kezdetek

Még tavaly ilyenkor belekezdtem egy külön blogba, ahová a tapasztalataimat szerettem volna összegyűjteni, de sajnos a két blogra nem volt időm, így az hamar dugába dőlt. Most, egy év távlatából szeretném újrakezdeni, és itt, ezen a blogon megosztani veletek minden gondolatom és tapasztalatom. Viszont, hogy azért maradjunk a beauty-blog keretein belül, ezért úgy gondoltam, hogy csak heti egyszer, péntekenként lesz ez a téma, a többi napon megmaradok a sminkek és terméktesztek mellett. Így nekem is lesz időm írni, nektek is lesz időtök feldolgozni amiket leírok. :)

FONTOS! Az itt leírtak a saját gondolataim illetve tapasztalataim, melyek szubjektívek. Mindenki a saját felelősségére kövesse azokat. Továbbá természetesen mindenki megoszthatja saját tapasztalatait a témával kapcsolatban, illetve az építő jellegű kritikát is nagyon megköszönöm, ameddig az kulturált formában történik. Ahogy ezen kereten kívül esik a mondandó, azonnal, automatikusan válasz nélkül moderálom, nem érdekel kinek tetszik kinek nem. És végül, senki az ég egy adta világon nem szoponzorál, max a szüleimet tudnám ide sorolni. Ez annyit jelent, hogy az általam véleményezett, és ajánlott termékeket én magam vásároltam jó magyar pannon valutából, és használtam is, tehát ha magasztalom, az azért van mert NEKEM bevált, de az nem jelenti automatikusan azt, hogy mindenkinek be fog. Röviden ennyi. Ezt majd minden poszthoz be fogom illeszteni piros betűkkel, szóval, aki most olvasta, az majd a következőkben automatikusan átugorhatja  a piros részt :D.




Na és ha megvolt a hatezer karakteres bevezető, és tisztáztunk mindent, akkor még mindig nem tudom, hogyan kezdjem. Mondjuk azzal, bár ezt a régi olvasók már tudják, hogy magam is rengeteg túlsúllyal küszködtem, illetve küszködök még ma is.  Úgy gondolom, hogy kénytelen leszek ezt képekben is bizonyítani, hogy érezhető legyen, nem bort iszom, és vizet prédikálok. 

Mutatok két ELŐTTE képet, amit egyrészt nagyon nehezemre esik, másrészt pedig nagyon nehezen találtam ilyen képeket, mert igyekeztem a legtöbbet eltüntetni, hogy még az emléke se maradjon meg, hogy néztem így ki valaha.

Ez 2005 júniusában készült, és még nem ez volt a legrosszabb állapotom.

Ez pedig 2006 áprilisában. Az előző képhez képest ekkora még simán felszedtem +10 kgt, ez volt a csúcs, vagyis inkább mélypont. Jóval 100 kiló fölött voltam, ami az 165 centimhez nem kevés, de nagyon sok. Pontos adatokra nem emlékszem, csak arra, hogy 52-es nadrágot hordtam, 2-3XL-es felsőket, és itt az, hogy bemegyek egy New Yorkerbe és leakasztok egy felsőt, na ez csak álom volt.

És itt, egy évvel később, 2007 nyarán. Szerintem látszik a különbség, kb 25-7 kilóval nyomtam kevesebbet, elég volt a 44/46 os nadrág (mikor hogy) illetve egy New Yorkeres felső van rajtam (ezért volt az előbbi példa :D), ráadásul nem is a legnagyobb méret. 


Photobucket
Ez 2008, Ugyan abban a felsőben (több felsőm is van, ez csak a véletlen műve :D)

Photobucket
Ez pedig 2010 nyara, ennél frissebb egész alakos képpel jelenleg nem szolgálhatok, de most is itt tartok kb. 


Na, ha már a képekkel kellően sokkoltalak benneteket, akkor most leírom mi várható még a következő hetek során, hogy hogyan is képzeltem el ezt az egészet. Lényeg a lényeg, hogy ez a fogyi téma nagyon komplex dolog, és nagyon nagy zűrzavar van mindenki fejében, mert nehéz eldönteni kinek van igaza.
Tehát ami még jön:
- Médiahazugságok, avagy miket kerüljünk el, és hol tájékozódjunk a témában
- Fogyókúrák, amiket nem kellene erőltetni, és a legnagyobb tévhitek
- A vízfogyasztás fontossága
- A Norbi Update módszerről
- Fogyitabletták
- Táplálékkiegészítők
- Helyes táplálkozás felépítése

Na nagy vonalakban ennyit gondoltam ki előre, továbbá azt még megjegyezném, hogy amiről nálam nem nagyon fogtok olvasni, az az eddzések lesznek mert ebben egyrészt amatőr vagyok, másrészt nagyon lusta, de két posztot szentelek ennek is, ami pedig:
- Tornázás itthon
- A futásról
Ezekről tudok írni egy két sort érdemben.

Ennyi lett volna mára, várom az észrevételeket, tetszik nem tetszik stb :).

This entry was posted on 2012. május 18., péntek and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

40 Responses to “Fitt Friday - A kezdetek”

  1. de jó! nagyon ügyes vagy és szerintem büszke lehetsz magadra, hogy már eddig is eljutottál. nekem biztos nagyon hasznosak lesznek ezek a postok, alig várom őket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kicsit féltem, hogy mennyire fog tetszeni nektek, de örülök a sok pozitív visszajelzésnek :).

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Niki válaszát nem én töröltem, hanem úgy döntött, inkább e-mailt ír :)

      Törlés
  3. Húú nagyon látványos, érdekel a téma.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A következő poszt is már félkész, jövőhéten ugyanitt ugyanekkor :).

      Törlés
  4. igen,tényleg nagyon látványos a változás,kíváncsi vagyok a részletekre! az első képen meg bocs,de legalább harmincnak nézel ki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon tud öregíteni a háj, főleg azért, mert akkor nem tudsz fiatalosan öltözködni, hát akkoriban mikor kövér(ebb) voltam, még alig voltak itthon Supersize méretű boltok, talán csak az Ulla Popken, ami viszont baromi drága. Manapság már könnyebb helyzetben vannak a nagyobb méretű lányok, minden esetre borzasztóan örültem, mikor belefértem a normál konfekcióméretekbe :). És köszönöm egyébként :).

      Törlés
    2. hát igen, mostanra talán már az itthoni üzletek többsége is rájött,hogy attól,hogy valakin van némi súlyfelesleg vagy esetleg több,attól még szeretne csinosan,divatosan,fiatalosan öltözködni.bár, azért még mindig vannak lefedetlen területek divat terén,ahol sürgős hiánypótlásra lenne szükség. pl. szerencsétlen leendő sógornőm,akinek elég nagy,hm... melle van és bár nagyméretű melltartó épp akad rá,csak mind hatvanévesnek való,mert úgy néz ki,színben,fazonban is.
      azt meg,hogy legalább harmincnak nézel ki, nemcsak arra értettem,hogy volt rajtad némi plusz kiló és amiatt tűnsz idősebbnek,hanem úgy összességében.A hajad fazonja sem a legjobb épp meg hát,amit te is mondtál,a ruha.
      De hát mindegy, rég volt,most már bármit felvehetsz. :)

      Törlés
  5. Gratula, nem semmi az átalakulásod! Igazán büszke lehetsz magadra!

    VálaszTörlés
  6. Ezért, hogy írsz nekünk erről, egy nagyon nagy KÖSZÖNÖM jár szerintem, magáért a témáért, és az őszinteségedért is. Én nagyon várom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm a sok pozitív visszajelzést, és igazán nincs mit, úgy gondolom az én példámon sokan okulhatnak :)

      Törlés
  7. gratula!
    ismerős ..én is alig találtam olyan egész alakos képet magamról aol még +21kg-val több voltam :S
    pedig kellet a blogpost-hoz :P mindig fura visszanézni ..mintha azokon nem is én lennék :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vissza kerestem azt a posztodat, hát igazán gratulálok én is neked, akkor hasonló cipőben járunk, én is idegennek érzem már ezeket a képeket, furi is volt vissza nézni :) Be is követtelek :).

      Törlés
  8. Azta! Az első képen mintha nem is Te lennél! Le a kalappal előtted, irigylem a kitartásod :) és várni fogom a posztokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen furi? Még nekem is fura hogy a képeken én vagyok :). Köszönöm egyébként :).

      Törlés
  9. Andival teljesen egyetértek! :]
    Gratula az eddigiekhez! Várom a beszámoló folytatását.

    VálaszTörlés
  10. Érdekesnek ígérkezik a sorozat, várom a további posztokat. :)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon tetszett a bejegyzésed és sok túlsúlyos lánynak lehetsz a példaképe, kitartással , türelemmel van eredmény.
    Nagyon jó, hogy fotókat is hoztál a bejegyzéshez, nagy vagy :)

    VálaszTörlés
  12. Gratulálok az elhatározásodhoz! Ez már fél siker, csak ne lankadjon az akaraterőd!
    Én szeretem az ilyen jelelgű témákat, hisz mostanában eléggé "benne vagyok", februárban döntöttem el én is, hogy leszámolok végre a fölös kilókkal, mára már sikeresen lement +7-8, de azóta sem hagytam abba, mostmár csak izmosodni szeretnék, ha érdekel itt írtam róla Barbi blogján http://eddzvelem.blogspot.com/2012/04/vendegpost-krisztitol.html

    Egyébként helyes táplálkozás mellett (persze nem a koplalásra meg a különféle lehetetlen női magazinos diétákra gondolok itt) és napi testmozgás mellett már 1-2 hónap után látványos eredményt lehet elérni. Figyelmedbe ajánlom a lifetilt.blog.hu blogot, attól függetlenül, hogy az írója kicsit furcsa stílusú, szinte minden bejegyzésben van valami hasznos :)

    Sok szerencsét és kitartást kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, és neked is gratulálok, a 7-8 kiló is baromi sok, az tudja igazán mennyi munka, aki már adott le ennyit. A posztot nyomban elolvasom :).
      És az utolsó soraiddal is teljesen egyet értek, erről (is) szó lesz a következőkben. :)

      Törlés
  13. vááááá nem semmi :D nagyon nagyon büszke lehetsz magadra, hihetetlen a változás! Hol tartasz most, hány kilónál? (én is túlestem ám ezen, nincs is kép rólam azokból az időkből, amit most már sajnálok mert jó lenne elbüszkélkedni a változással...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :D. Fú rólad nem is gondoltam, hogy valaha küszködtél túlsúllyal, kár hogy nincs kép, mert én is szívesen megnéztem volna, de akkor gratulálok neked is, főleg hogy nem szedted vissza :). Kgban most fogalmam sincs hol tartok (nem hiúságból mondom félre ne érsd :D), már kb fél éve nem méreckedtem, kimerült az elem a mérlegben, én pedig nem vettem újat, azóta centiben mértem a változást, de az az igazság, hogy nagyon beálltam erre a súlyomra (tipikus nagy súlyvesztés utáni állapot) nagyon nehezen megy le bármennyi is, ezért is kezdtem el ezeket az életmódos posztokat, hogy motiváljam magam, mert már nagyon nehéz :S.

      Törlés
    2. Én is így vagyok ezzel :D ledobtam 15 kilót aztán pangás, semmi nem ment le... Persze egy nagy érzelmi válság után meg eltűnik úgy 5 kiló pluszban még, mintha ott sem lett volna... Egyébként én sem tudom hol tartok, én már évek óta nem állok mérlegre meg nem is méregetem magam semmivel, ruhaméret alapján lövöm be magam XD De sok sikert, én is csinálom veled!

      Törlés
  14. Ha neked sikerült,akkor nekem is fog:D Bár én már fogyogatok,de még akkor is 17 kg fölösleg van rajtam,amit más nem nagyon érzékel,csak én.. Mert a barátaim így szoktak meg, de tudom hol rontottam el,és visszaküzdöm magam oda:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon drukkolok neked, és az a fontos, hogy Te, jól érezd magad a bőrödben :). Ha van valami kérdésed, vagy csak támogatás kell, akkor nagyon szívesen válaszolok mailben bármire a posztokon kívül is :).

      Törlés
  15. Nagyon ügyes vagy, gratulálok. Várom a folytatást, mert én még az elején vagyok az életmód váltásomnak, és jól jön minden jó tanács, ötlet. A pozitív példák pedig lelkesítőek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!:). Az első x idő, 1-2 hónap a legnehezebb, utána észrevétlenül megszokod, szóval kitartás, én pedig próbállak benneteket motiválni hétről hétre :).

      Törlés
  16. Gratulálok, csodálatos eredmény!
    Kíváncsian várom a folytatást!

    VálaszTörlés
  17. Hatalmas respekt!
    Nagyon ügyes vagy hogy sikerült így átalakulnod :))) ^^
    Én is kíváncsian várom az elkövetkező postokat majd ;)

    VálaszTörlés
  18. húú ezt nem gondoltam volna rólad :D vagyis a régi énedről testedről :D szóval gratula :) jól nézel ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát egyrészt örülök, hogy nem gondoltad rólam, én még sokszor "kövérnek" érzem magam, illetve ugyan annak, aki akkor voltam, szóval ezt furi elmagyarázni na, minden esetre köszönöm :D.

      Törlés
  19. Hát tényleg lesokkoltál! Nem gondoltam volna a mostani képeidet látva, hogy egykor Te is duci voltál! Gratulálok az erődhöz, hogy sikerült ezt elérned! És nagyon nagyon kíváncsi vagyok az utadra, hogy hogyan csináltad, hisz én is állandóan ezzel foglalkozom, mégsem sikerül lefogyni sajna. Eddig kb 15-18 kg volt a max amit leadtam olyan 2004 környékén, azóta ilyen 5-8 kiló ingadozik... Kíváncsian várom a fogyis poszjaidat és még egyszer GRATULÁLOK :)))) És örülök, hogy vállaltad, hogy kiteszed ezeket a képeket előtte és utána is :P

    VálaszTörlés
  20. Köszönöm, nem tudom, mikor én magamra nézek még mindig azt látom, hogy duci vagyok (mert az is vagyok) de tök jól esik, hogy ti sokan nem láttátok ezt bennem :) A 15-8 kg is rengeteg, emlékszem először én is ott csömörlöttem meg, egyébként vissza tekintve tényleg nem is tudom, hogy volt annyi akaraterőm. És köszönöm <3 Igyekszem majd hasznos infóval ellátni benneteket :).

    VálaszTörlés

Többiek