Nude szemceruza: kipipálva

Meg is van az első kívánságlistás termékem, ami nem más, mint a nude szemcerka. Sejtettem, hogy ezt lesz a legegyszerűbb beszereznem, de olyan egyszerű még sem volt, harmadszorra találtam meg a megfelelőt. 

Kezdjük először is azzal, hogy ha a nude színt szeretnénk definiálni, akkor az ugye a bőrszín.Na de...ugyebár mindenkinek másmilyen színű a bőre. És ahogy ebbe belegondoltam, teljesen elvesztem, hogy mégis melyik szín lesz a megfelelő nude.

1. Lady Ann lip liner waterproof  No.7 árnyalat.

Ezt a márkát valószínűleg fodrászkellékesben fogjátok ti is megtalálni. Egyébként pedig igen,ajakceruza, van belőle szemcerka is, de barnás árnyalatokat inkább a lipliner vonalban találtam. Nekem is van már több ilyen márkájú cerkám, mert meg vagyok velük elégedve abszolút, akár szem akár ajakceruza, mindkettő kb ugyan olyan állagú, és ugyan olyan tartós is, nem látok kvázi semmi különbséget, ezért is bátorkodtam megvenni. Hát valahogy az üzletben a többi barnához képest nagyon világosnak tűnt, és mivel nem volt semmi összehasonlítási alapom a többi nude cerkával, hogy milyen színnek is kellene lennie, illetve tester sem volt, így hazahoztam. Aztán persze rájöttem, hogy ez jóval sötétebb, mint annak lennie kellene, sebaj, elhasználom szemöldökhöz :).

2. Bourjois Lévres contour 22 universelle árnyalat. 
A következő áldozatot az Ázsia Centerben találtam, ez már sokkal határozottabban nude volt, mint az előző. Az ára sem volt vészes, 800 Ft, mondjuk teljes áron (2000 Ft körül ) biztos nem vettem volna meg. És akkor leleplezem a csúf igazat, bár ez is egy szájceruza, de akár száj akár szem, annyira kemény, hogy nagyon oda kell nyomni, hogy fogjon bármit is, illetve próbáltam az olvasztásos módszer is, úgy meg drámaian hamar fogyott. Patthelyzet. A színe amúgy már egész jó, de nem igazán tudom mit kezdeni az infóval, ha kb használhatatlan. Nem is tudom,a Bourjoistól valami jobbat vártam...


3. Oriflame Kohl Pencil nude árnyalat.
Az előző poszt egyik szereplője volt ő, mint végső próbálkozás a nude szemceruzák irányába. Megrendeltem, megjött, először nagyon megijedtem, mert a csomagolása majdnem fehér, azt hittem a ceruza is inkább ilyen piszkosfehéren fog majd. De nagyon kellemesen csalódtam. Először is rendelkezik egy nagyon jó kis puha textúrával, nem olyan puha, mint pl az avonos gél állagú cerkák, de nem is kemény, épp jó. Ahhoz képest, hgoy világos, kellően pigmentált, és elég tartós is, mondjuk vízvonalon pár óránál többet nem bír ki nálam, de én könnyezős vagyok, tehát eddig semmi nem bírt ennél többet azon a terepen. 900 Forint volt azt hiszem, abszolút megérte, és grammban nagyobb is, mint a többi, bár nem sokkal, de akkor is. 

És a 3 swatch sorban: Látszik, hogy a bőrömhöz a legazonosabb a Bourjois, de ezt a csíkot is vagy 3 húzzással sikerült kicsikarnom belőle. A LadyAnn és az Oriflame egyformán pigmentáltak, de egy olyan világos színtől mint az Oriflame szerintem még kiemelkedőbb teljesítmény. Tartósságot tekintve a Bourjois egy hajszállal nyer, de szerintem csak azért, mert kb bele kell karcolni a bőrbe. Ettől függetlenül a másik kettő is elég tartós bőrön, vízvonalon közepesek. 


Nektek van Nude szemcerkátok? Ha igen, milyen márka? :)


This entry was posted on 2012. április 26., csütörtök and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

11 Responses to “Nude szemceruza: kipipálva”

  1. Én régen próbáltam nude árnyalatot de nekem nem állt jól, pedig másokon tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most szemöldök highlightoláshoz is használom, meg vízvonalra, nekem (eddig) tetszik magamon :D

      Törlés
  2. Megrendelve és köszönöm :))))

    VálaszTörlés
  3. óóóóó,már pont hiányoltam a swatchokat, mire szembejöttek.
    :)

    szép az oriflame nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, bennem is felmerült, hogy egyesével, de így legalább látjátok egymáshoz viszonyítva is :)

      Törlés
  4. Nekem van, az essence-től 19-es all i want árnyalat, isteni bőrszín, nem kemény, vízvonalra használom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú de jó, hogy írtad, Essencben nem is gondolkodtam, de mindenképp meg fogom nézni, köszi :)

      Törlés

Többiek