Loose Powderek


Ma az úgynevezett Loose Powderekről szeretnék írni nektek. Ezek ugye a kompaktokkal ellentétben nem préselt formában kaphatók, hanem por alakban, ezáltal kicsit máshogy kell őket kezelni, és nem olyan könnyű őket magunkkal vinni, de nálam mégis megnyerték a helyük a mindennapi sminkelési rutinomba.

Két ilyen púdert birtoklok, mindkettő drogériás márka, és azt hiszem a drogériák kínálata össz-visz ennyi loose powder terén. (Vagy még van a Catricenek is? Javítsatok ki!)


1. NYC Smooth Skin loose face powder

Először azt hiszem őt illik bemutatnom, mivel már régebb óta használom, illetve ez már a második, amit használok. Amikor az NYC magyarországra érkezett, nyakra-főre kerestem az üzletek polcain, és ennek a helye mindig üresen várt. Szerintem több, mint egy hónapig vadásztam rá, mire sikerült megkaparintanom. A csomagolása hagy  némi (némi?) kívánni valót maga után, ne ragozzuk, gagyi, ujjlenyomat gyűjtős, és nem csavarós a teteje, de még csak nem is pattintós, semmi sem tartja a helyén. Hát ez szerintem akkora fail, mivel a púdert általában szereti magával vinni az ember. Ettől eltekintve, semmi extra műanyag doboz, az alján láthatjuk az árnyalatot, én a translucentet vettem, még 1 árnyalatban kapni, aminek a neve beige. Röviden tömören annyit tudok mondani, világos bőrűek mint én translucent, normálisabb bőrtónussal rendelkezők pedig a beige árnyalatot válasszák. Ezt csak azért írom le, mivel zéró teszter található belőle, mondjuk az itthoni drogéria-kultúra miatt lehet nem is baj. Illetve, ami nálam az NYC-nél nagy +, hogy be volt fóliázva. Mondjuk még szerencse, mert különben haza sem tudnánk szállítani :D. A dobozka alján még az árnyalaton kívül láthatjuk, hogy 20 gr terméket kapunk, ami ezen az áron nagyon baráti, illetve hogy 30 hónapig elhasználható. Nekem kb fél év alatt fogyott el, mindennapos használat mellett az első. Negatívum még számomra, hogy az összetevők listája nincs a terméken. Szeretem tudni, mit is veszek. Mondjuk nem probléma, a krémmánián utána néztem, és persze alumíniumot tartalmaz (4 féle parabént), ami nem túl kecsegtető, elzárja a pórusokat, szárít stb, mondjuk eddig szerencsére ezt nem tapasztaltam. Amit még le akartam írni, hogy tartozott hozzá egy kis szivacs is, ami abszolúte useless, úgyhogy meg is váltam már tőle.



2. Essence fix&matte! loose powder
Ahogy elfogyott az NYC, akkor úgy gondoltam, váltok, és ez landolt a kosaramban. Nem nagyon néztem utána, kinek hogy vált be, gondoltam megveszem és kész. Ez november környékén volt, és akkoriban nem is készültek sminkes fotók, ezt  majd a későbbiekben kifejtem, miért. Neki a csomagolása már sokkal szimpatikusabb, mint társáé, mattos ezüst tető, megnyerő rajta a felirat, szintén átlátszó az alja. És, ami a lényeg, tekerős, ezáltal bátran vihetjük magunkkal. Nála, már a tetején olvashatjuk, hogy 15.5 gr terméket kapunk, ami kevesebb mint az NYC, de így sem kevés. Illetve, hogy Trranslucent, de ez nem az árnyalat neve, mivel ez az egy féle van belőle, ami szerintem nagy gyengepontja. Az alján pedig egy magyar feliratos matrica, ami mondjuk semmi új infóval nem kecsegtet, csak egy jól hangzó marketing szöveggel, de legalább van, az NYCn egy büdös magyar szó nincs, ez mondjuk nem von le az értékéből, de számomra mégis szimpatikusabb, ha ellátják a termékeket némi magyar útmutatóval, ugyebár nem mindenki tud angolul. A csomagolás szerint 18 hónapig felhasználható. Összetevő listát szintén Krémmániáról lestem, annak hiánya miatt. Ugyan úgy megtalálható benne az alumínium, ami nem tetszik, ahogy a négy féle parabén sem.


És akkor nézzünk pár összehasonlító képet:
1. Itt a két csomagolás látható, hát számomra az Essencé sokkal szimpibb, ha az NYC tekerős lenne, még akkor is. 
2. Itt pedig a méret beli különbségeket láthatjuk, bár mennyiségben is kevesebb az Essence, de látszik, hogy a csomagolás is jóval kisebb. Ez mondjuk annyiban praktikusabb, hogy kis helyen is elfér, viszont adagolás szempontjából sokkal praktikusabb, hogy az NYC magasabb, az Essencet sokkal könnyebb kiborítani (és valljuk be, esetemben ez eléggé égető szempont :D)
3. Itt pedig kinyitva láthatjuk őket, az NYCnél kör alakban vannak a lyukak, az Essencnél csillag alakban, ez mondjuk szerintem mellékes.


A két púder maga:
Eddig sok szó esett a csomagolásról, viszont ami fontosabb, hogy milyenek is a púderek.
Az NYC egy világos homokszín, az Essence pedig hófehér, akár a liszt. De annál jóval másabb, és akkor essen pár szó az átlagról: Az Essence nagyon durván finom állagú, nem is tudom mihez hasonlítani, az NYCnek már inkább van lisztes állaga. 

Felvitel:
Sok helyen olvastam, hogy a felvitel, mint olyan problémákat szokott okozni. Elmondom én hogyan csinálom, bár nem mondom, hogy ez az ultimate bombabiztos terv :D. Nahszóval felrázogatni a púdert szerintem hülyeség, és pazarló is, én a kupakokba szoktam kiönteni, általában egy keveset, és onnan viszem fel, így megakadályozható, hogy több köbméter kerüljön az arcunkra, mivel ezeket elég nehéz adagolni, illetve könnyen el tud szaladni a ló az ember lányával. Aztán a második szempont, hogy mivel visszük fel. Én púder ecsettel nem szeretem felvinni. Megint csak vagy nagyon sokat, vagy nagyon keveset vesz fel, és nem is lehet olyan szépen eldolgozni, mint ahogyan szeretném. A Kabuki már egy jobb megoldás, főleg ha olyan nagyon tömött kabukitok van, mint nekem, de én azzal sem szeretem annyira. Úgyhogy én egy a klasszikus időket idéző puffnival  szoktam az arcomra paskolni, és eldolgozni is. 
Nekem ilyen kis cuki párducmintás puffnim van, még egy fodrászkellékesben vettem kb 500 Ft/ 2db-ot. Az elsőt elég sokáig használtam, többször is ki lehet őket mosni ugyanis, viszonylag hamar meg is száradnak (egy púder ecsetnél hamarrabb) szóval nálam nagyon bevált.

És egy kép használatban, élesben:
És itt a lényeg, hogy is teljesítenek. Jobb oldalt az Essence, bal oldalt az NYC található, mondjuk oda is írtam, mindegy :D. Ami számomra, és remélem számotokra is szembetűnő, hogy az Essence, ne szépítsük, fehérít. Rádaásul nem is kicsit. Az NYC is világosít, kb egy fél árnyalatot, de az nem szembeötlő, de az Essence pláne a vakus képeken embertelen fehér fejet tud varázsolni. Ezért is nem használom őt, mert még télen elment a hófehérke ábrázat, de tavasszal már kicsit szembetűnő ha ilyen vámpír képpel mászkálok az utcán. Tartósságuk szempontjából hasonlóan teljesítenek, viszont mivel az Essencet olyan vékonyan kell felvinni, hogy ne legyek hófehér, hogy ezzel veszít a tartósságából.

Végül nézzünk egy számszerű összegzést:
NYC:
1. Csomagolás: 5/2
2. Használat. 5/4
3. Tartósság: 5/4
4. Szín/Pigmentáltság: 5/5
Össz: 20/15

Essence:
1. Csomagolás: 5/4
2. Használat: 5/3
3. Tartósság: 5/3
4. Szín/Pigmentáltság: 5/2
Össz: 20/12

UPDATE:  Krémmánián olvastam, hogy az Essencet nem szabad puffnival felvinni, és akkor nem lesz olyan fehér, majd kipróbálom ha elfogy az NYC.

Nektek megvan esetleg valamelyik? Vagy tervezitek beszerezni? :)












This entry was posted on 2012. április 29., vasárnap and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 Responses to “Loose Powderek”

  1. Én a Manhattan soft matte loose powderjét használom már lassan 1 éve:D 2 színben kapható nekem a sötétebb van. Teljesen megvagyok vele elégedve, mondhatjuk hogy élni nemtudnék nélküle. Ha elfogy tuti újraveszem:D Anno 1300-1400ftért vettem és sok van benne:) Az essence nem szimpi mert fehér a NYC-t meg mint márkát annyira nem ismerem:/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudtam, hogy Manhattannek is van, köszi az infót, majd ha legközelebb arra járok, meglesem :).NYCt egyébként érdemes kipróbálni, én eddig a púdert meg most 1 spirált birtoklok tőlük, de nagyon jókat olvastam a szájfényekről, rúzsokról, és csomó helyen az alapozójukat is dícsérik. Ezzel szemben pedig baráti az áruk.

      Törlés
  2. Én ezt az NYC-t használom és nagyon szeretem, már pár hónapja megvan de még mindig jócskán van benne :) Nem szeretném lecserélni, biztos újraveszem majd.

    http://lace-boutique.blogspot.com/

    VálaszTörlés

Többiek