Nálunk így teltek az ünnepek


Mivel még Január van, úgy gondolom nem vagyok (nagyon) elkésve ezzel a poszttal, szeretném megmutatni, nálunk hogy teltek az ünnepek, illetve, hogy miket kaptam karácsonyra. Tudom, hogy ezek a posztok már bőven lecsengtek, de sajnos csak most volt időm összeszedni a képeket, mivel számomra is hihetetlen, de még mindig vizsgázom. Ez a leghosszabb vizsgaidőszakom eddig. 



Mikulás:
Photobucket
Mikulásra mindig nagyon ellenkezek, az ellen, hogy csokit kapjak, nem szeretem már december elején elkezdeni a cukorkómálást, szóval ilyenkor mindig próbálnak valami mással meglepni a családtagok. Idén kaptam egyik nagyitól egy kistáskát, másiktól egy Vixis sminktörlőkendőt (ezekről nincs külön kép), keresztszülőktől pénzt, anyáéktól pedig gyertyákat, és ezt a forrócsoki csináló kanalat, ami végül is mégis csoki volt, de nem a klasszikus formában fogyasztandó :D. Magamat megleptem egy pénztárcával, illetve akkor érkeztek meg az ebayes ékszereim is.

Ünnepekre hangolódva:
Photobucket
Ahogy beköszöntött a hideg, elkezdtünk hangolódni a karácsonyra. Elővettem a tavalyi Bécses karácsonyi bögrét, vettünk hóemberes sütőkesztyűt, vettem egy nagyon jó meleg kötött házicsizmát, és a Max Factoros lányok megleptek kismilló darab Lipfinity Lip tinttel, ami még inkább rádobott a karácsonyi hangulatomra.

Fények:
Photobucket
Elkezdtük a házat is kivilágítani, imádom a karácsonyi világításokat, olyan hangulatos olyankor az egész város. Karácsonykor különösen szeretek gyertyázni is, és szerencsére elláttak rendesen munícióval.


Karácsonyi vásár:
Photobucket
A Bécsi után nem sokkal meglátogattuk a hazai karácsonyi vásárt is, ami bár sokkal pirinyóbb, mint a kinti, mégis nagyon hangulatos. Tetszik, hogy szól a zene, mindig finom sült illat van, és az egész Váci utca hangulata nagyon megkapó ilyenkor.

Karácsonyfák:
Photobucket
Nagyon hamar eljött a karácsony hete, és elkezdtem díszítgetni a fákat, itthon és a két nagyinál. Nálunk idén is az arany-lila volt a trend szín, a két nagyinál színesben pompáztak a fenyők.

Sütemények:
Photobucket
Hát a vércukorszintem idén is stabilan magasan volt tartva, hála a rengeteg-féle süteménynek. Karácsony másnapján még sütit is reggeliztem, habos kávéval. Nálunk összesen 10-féle édes sütemény, 2 sós, és egy torta volt. Ebből hármat én magam sütöttem :D.

Szabadidő:
Photobucket
Azért is szeretem az ünnepeket, mert olyankor nincs az a görcsös stresszes rohangálás és kötelező körök, az ajándékokat már jó előre (vagy épp utólag) letudjuk, így mindig elkerüljük a forgatagot, és van idő másra. Sokat társasoztunk, kártyáztunk, cicomázkodtunk az unokahugikkal, voltam szolizni párszor, mert borzasztóan fehér vagyok, és esténként is jó volt a tévénézés mellé iszogatni egy kicsit.

Állatok:
Photobucket
Persze ilyenkor nem csak az emberek, de az állatok is nagy dózisban kapják a szeretetet (meg a kaját), a két  dundi macskám, Milkshake és Panda nagyon jól érezték magukat, Panda még a karácsonyi égősor felrakásánál is segített :D.  A jobb felső sarokban lévő mini kutyust a családban kapta egy kislány, nagyon kis cuki volt, mini uszkár.

Karácsonyi sminkek:
Photobucket
Hogy a blog szempontjából is mutassak valami érdemlegeset, megmutatok 1-2 sminket az ünnepekről. A bal felsőt Mikulás napján viseltem, szigorúan mikisapkában, persze, és piros rúzzsal. A második egy elég gyakori szájszín volt az ünnepek alatt, nagyon kedvelem ezt a bogyószínt a számon, tavaly még nem mertem szinte semmi szemsminkkel párosítani, idén már bátrabban sminkeltem mellé a szemem. A bal alsót egy karácsonyi bulin viseltem, tökéletesen harmonizált a ruhámmal, a jobb alsó pedig a Szenteste viselt sminkem, lila-arany cut crease és nude ajkak.


Karácsonyi ajándékok:
Photobucket
Ez lenne a csoportkép. Igyekeztem olyan dolgokat kérni, amelyek inkább hasznosak, mint csak szépek és vannak, és igen, igyekeztem nem sminkeket kérni, az eredeti terv a Mac karácsonyi kollekciójából volt 1 csomag, de rájöttem, hogy van valami, amit még jobban szeretnék.

Photobucket
Egyik nagyimtól kaptam ezeket a cukiságokat, illetve együtt vettük őket az IKEA-ban. Kellett már egy-két tároló a sminkes komódomba, és gondoltam akkor most ezeket elintézem. Balról haladva az első egy üvegváza, amiben potpurri van, nagyon kellemes illatot ad a szobának, és látványnak sem utolsó. A második egy mécsestartó, mivel mint említettem nagyon szeretek gyertyázni ilyenkor, de nem szeretem egyedül hagyni a gyertyákat akár 1-2 percre is, úgyhogy ez a lámpás ezért nagyon jó és biztonságos. A harmadik dolog egy süni, amit azért vettünk, mert karácsony idején volt egy olyan akció az IKEA-ban, hogy minden plüssjáték után 1 eurot adományoznak az UNICEF-nek, akik pedig a szegény gyerekek taníttatására fordítják majd. Mindenképp szerettem volna ezért venni valami kis játékot, és ez a süni annyira cuki volt, hogy erre esett a választásom (imádom a süniket <3) Alatta pedig egy kaspó van, ami tök minimál, viszont nagyon jó szolgálatot tesz a szájfényeim tárolásához. Eredetileg a hajkeféimhez vettem, de aztán rájöttem, hogy a szájfényeknek inkább szükségük van valami új helyre, de tuti veszek még a fésűknek is egyet. Végül pedig kis íróasztali tolltartó, ebből pontosan 4db-ot vettem, kettőben az ecsetek vannak, egyben a szemcerkák és tusok, a másikban pedig a primerek, szempillaspirálok, stb dolgok. Nagyon baráti áron voltak, és nagyon szép a színük, feldobják a sminkes komódom. Illetve kaptam még egy Max Factor alapozót is, amit az első képen látni, itt elfelejtettem ide tenni. Nagyon szeretem, természetesen jön majd róla poszt. 

Photobucket
Az idei karácsony abszolút az olvasás jegyében telt, másik nagyimtól megkaptam a régóta nagyon nagyon várt Chirstopher Paolini könyvet, ami a sárkánylovas sorozat 4. és egyben utolsó kötete, és több, mint ezer oldal. Illetve anya mindig meglep valami kis aprósággal, ez idén Závada Péter verseskötete volt, amit már azóta kb ezerszer elolvastam elejétől a végéig. Závada Péter az Akkezdetphiai nevű zenekar egyik tagja, és ezen felül évek óta publikál verseket is, nagyon szeretem a munkásságát. 

Photobucket
És végül, ami idén a leginkább várt ajándék volt, az az Amazon Kindle 3G. Ezt a szüleimtől kaptam, és borzasztóan örültem neki. Sok könyvet elolvastam rajta azóta, imádok rajta olvasni, és csak úgy falom a könyveket. Ha szeretnétek, írok róla kicsivel bővebben. 

Ezeken kívül kaptam még gyertyát és csokit barátnőmtől, még egy kis pénzt, amit aztán igazából elbuliztam, szóval ezekről nem készült kép, de mindennek borzasztóan örültem, főleg, hogy igazán hasznos ajándékok.

Remélem tetszett ez a kis poszt, még akkor is, ha már elég megkésve hoztam el nektek :).

This entry was posted on 2013. január 22., kedd and is filed under ,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

One Response to “Nálunk így teltek az ünnepek”

Többiek