Changes




Szóval mióta új skint raktam fel, azóta szerettem volna egy-két szót írni róla, meg az oldalsávban található gombokhoz, meg hasonlók. Most szakítok rá időt.




Szóval a skin. Mióta megszületett a blog, azóta keresek egy olyan és annyira testreszabható felületet, amit teljesen a magaménak érzek. Nagyon sok fejléc és háttér látott már napvilágot a blogon, de egyiket sem éreztem magaménak. Ekkor elkezdtem keresgélni, egy teljesen minimál skint, amit maximálisan testre tudok szabni. Ilyen templatet csak wordpressben találtam. Ez annyiban nehezíti meg a dolgokat, hogy hát mindenben tulajdonképp, az egész blog kezelőfelülete konkrétan meghalt, órákba telt míg a helyére pofoztam, illetve, hogy a wodpresses templatet nem lehet a bloggerben testre szabni, mindenhol azt írja, hogy "erre a sablonra nem alkalmazható". Így drasztikusabb módszerhez kellett folyamodnom, és felépítenem az egészet HTML kódokból. Jó nem kellett felépítenem, mivel volt egy alap, de azt 100%-osan átdolgoztam, plusz csináltam egy olyan fejlécet, ami tényleg, szó szerint én magam vagyok. Úgyhogy nagyon meg vagyok jelenleg elégedve a blog kinézetével, bár nem kaptam visszajelzéseket, hogy milyen fasza vagy hasonlók, de ezen már meg se lepődök. Szóval oldalra kitettem a Facebook, Formspring ikonokat, erre kattitnva az adott oldalakra tudtok menni, ha szeretnétek. Illetve újdonságként kiraktam a Pinterestet is, onnan inspirálódok mostanában. Lehet még kirakom a Weheartit logót is, majd kitalálom. Illetve a blog új mail címet kapott, mivel a citromailben vagy nem küldte a levelet, vagy én nem kaptam, szóval elköltöztem onnan. Ezt a mailt viszont mivel a félig hivatalos magán emailem minden nap csekkolom, szóval ha valakinek valami kérdése van vagy hasonlók, akkor nyugodtan lehet oda írni.

BIUKIRALYLANY [KUKAC] GMAIL [PONT] COM

Másik nem lesz ennyire vidám téma, bár nem tudom, az előző mennyire volt az, na mindegy. Szóval változásokat eszközöltem, és nem csak a blog kinézetét tekintve. A jövőben drámaian meg fognak ritkulni a bejegyzések, vagy teljesen megszűnnek. Még nem tudom mit hoz az élet, és nem szeretnék segget sem csinálni a számból azzal, hogy picsogva bejelentem, hogy vége :( aztán majd egy hét után újra kezdem, majd megint abba hagyom, stb. Viszont most jutottam már el arra a pontra, hogy nem érzem, hogy tagja szeretnék lenni ennek a közösségnek, ami igazából már nem is egy közösség, hanem egy nagy szar, már elnézést. Amikor elkezdtem a blogolást, akkor azért kezdtem bele, mert volt jó pár olyan bloggerina, aki nagyon jól csinálta amit csinált, és kiépített egy remek kis közösséget, és már attól jól éreztem magam, hogy a soraikat olvasom. Arra gondoltam, hogy végre valami, amiben azt hiszem tudnék én is mutatni és mondani dolgokat, és szeretnék részese lenni ennek a "csapatnak". Mára ezek a lányok javarészt teljesen eltűntek, vagy már nagyon ritkán frissítik a blogjukat, és sajnos azt sem abban a minőségben, mint anno. Vártam, hogy lesznek majd olyanok, akik a helyükbe lépnek (nem, nem én, annyi időt és pénzt sosem szerettem volna belefektetni) és újra helyre áll a rend, de ez nem történt meg. A közösség is már a békés kommentelgetés meg megbeszélések helyett elment abba az irányba, ahova igazából sosem kellett volna, de törvényszerű volt, hogy megtörténik mint minden női közösségben. Szerencsére engem ezek a dolgok elkerültek, ez annak is volt köszönhető, hogy az életem sosem terítettem a nyilvánosság elé. Ez én vagyok, én így sminkeltem, én ezt vettem. Ennek erről kellene szólni, de már rég nem erről szól. Sosem voltak elvárásaim a bloggal szemben, sosem gondoltam úgy, hogy na, ha lesz ennyi olvasóm, akkor hátradőlök, mert sikerült, vagy ha ennyi meg ennyi lenne az oldalmegjelenítésem. Engem nem érdekelnek a számok. Csak egy pozitív kis közösséget szerettem volna, ahol kölcsönös a kommunikáció, hiszen ezért sem papírra vetem le a gondolataim, vagy wordbe írom. Sokan mondják, hogy a blogot maguknak írják. Ez a legnagyobb hazugság. Vannak dolgok, amiket magamnak írok, azok a dolgok a meghajtómon pihennek, és azok a dolgok, amiket soha nem szeretnék nyilvánosság elé tárni. 

Utóbbi időben már kötelességszerűen írtam a posztokat, és mások olvasását is erőltetettnek éreztem, alig nyitottam meg egy-kettő posztot, de azokat sem olvastam végig, valahogy már olyan bagatelnek tűnik ez az egész. Kis fellendülés volt, mikor versenyekre készítettem sminket, de úgy látszik nem vagyok elég jó (se elég népszerű) ahhoz hogy valami normális eredményt érjek el. Kicsit elgondolkodtatott, hogy majdnem négyszáz olvasóból mennyi olvas valóban, erre  kb a tizedét tudnám saccolni, ebből a szempontból már bánom azt a 2 nagyobb nyereményjátékot is, amit indítottam, nem az volt a célom, hogy olyan embereket vonzzak ide, akik csak akkor tudnak megjelenni, ha látják az ny-betűs szót a poszt elején. Másrészt pedig rájöttem mennyi értékes időt töltök a gép előtt, mikor csinálhatnék mást is. Jelenleg a töménytelen beadandók megírásával töltöm az időm, ha meg éppen nem, akkor utazgatok, és a barátaimmal vagyok, azzal a marékkal ami van. Itt eszembe jutott az imént valami. Vannak dolgok, amiért hiába kapálózik és erőlködik az ember. Ilyenek pl a barátságok. Mégsem mondhatod a másiknak, hogy legyen jobb barátod, keressen többet, ha egyszer nem akar, vagy érdekelje jobban az, ami veled történik, ha egyszer nem érdekli. Valahogy ugyan így vagyok a bloggal. Nem kérhetem, hogy olvassanak többen, ha nem érdekli őket, és nem kérhetem, hogy kommenteljetek többet, hogy lássam, hogy valaki elolvasta egyáltalán azt, amit mondjuk 2 órán keresztül írtam és szerkesztettem. És akkor itt szoktak születni az "én mindig olvaslak, csak nem kommentelek stb / néma olvasód vagyok" mentegetőzések. Erre az égvilágon semmi szükség. Ha valakit érdekel, és elolvassa, és tetszett neki az tud két értelmes mondatot odabüfögni, kb 10 másodperc alatt. Akit meg annyira mégsem érdekelt, az bezárja az ablakot, ennyi.

Összegezve a fent leírtakat annyit tudok mondani, hogy a bejegyzések valószínű nem szűnnek meg, de inkább akkor fogok írni, amikor időm lesz, és nem szakítok rá külön időt, mert nem tartom érdemesnek.

Amik jönnek:
L'oreal color riche quattro TESZT + smink
Essence colour arts szemhéjalapozó TESZT
Bécsi beszámoló + Haul
L'oreal 6H glam shine szájfény TESZT
Frieda posztok
Pan Killing project + 10 smink
Ebay worth its
Ebay don't wort its
Magazine stop
Kincsek a kínaiból
Kincsek a turiból


Időben nem tudok konkrétumokat mondani, és a sorrend sem biztos, hogy ez lesz, majd meglátjuk :).

This entry was posted on 2012. november 24., szombat and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

14 Responses to “Changes”

  1. .vegigolvastam, erdekeseket irtal, sok mindenben igazad van. en sajnalnam ha abbahagynad a blogolast, de persze ha mar nincs meg az ember orome benne, akkor nem megy.lehet ez csak egy hullamvolgy, en is mar gondoltam parszor arra, hogy hagyom az egeszet a francba, aztan megsem tettem. ezt a bejegyzesed is biztos tobben elolvassak, aztan X, komment nelkul becsukjak az oldalt. sajnos az emberek kicsit kozombosek lettek, nagyon keves a komment mashol is ahogy latom. pedig az ironak mennyit jelent egy-egy visszajelzes. jobb lenne ha epiteni tudnank egymast.

    .a blog kinezete egesz jo lett, talan a blog cime alatt kicsit sok a szunet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, aranyos vagy :). Igen, sajnos én is azt vettem észre, hogy már a "nagyobb forgalmú" blogokon is megcsappantak a kommentek, nem is igazán arra próbáltam irányítani ezt az egészet hogy nekem mennyire rossz, mert nem kommentelnek, hanem inkább globálisan a magyar "beauty berkekre".

      "jobb lenne ha epiteni tudnank egymast." ezzel is maximálisan egyetértek, lehet talán én vagyok túl idealista, de valahogy így képzelem el az optimális blogger közösséget, nem pedig a jelenlegi állapotában. Azért örülök, hogy lejött az, amit mondani szerettem volna :).

      A kritikát köszönöm, azért üres ott a fehér rész, mert oda menüsávot tervezek, csak html-ben nem öt perces munka, és még nem szakítottam rá időt :).

      Törlés
  2. Bianka, szerintem te pont egy olyan ember vagy, akinek nagyon jót teszt a blog, az ezzel járó gyakorlás, a sminkelés, a sminkeléshez való kedv és az iránt való érdeklődés. én nem olvaslak napi szinten, de nem egyszer kattintom már errefelé, illetve "ismerlek" a versenyből. szerintem nagyon sokat fejlődtél, számomra - de ez csak az én véleményen - egy nagyon kreatív ember vagy, aki tehetséges, csak néha nehezen jön elő belőle. a hippi fordulós sminkedet imádtam, a fekete-fehérnél meg az ötletet:)
    remélem ezek nem maradoznak el, mert engem nagyon érdekelnek, jó, miattam nyilván nem fogsz blogot fenntartani:D
    egy ilyen blog sohasem kifizetődő, akár azt nézzük, hányan olvasnak, akár azt, ki mennyi pénzt "ölt" bele, szerintem az olvasók ritkán vannak vele tisztába, hogy sokunk számára ez egy sohasem kifizetődő szerelem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jól esett, amiket írtál, köszönöm :). Nem valószinű h abba hagyom a blogolást, de most úgy érzem, inkább élem az életem, mint hogy írnék róla, viszont ha lesz szabadidőm, akkor ide is fogok írni mindenkpépp, hiszen nagyon sok mindent köszönhetek a blognak, ha mást nem, már csak azt is, hogy jobban adok magamra, mint azelőtt.

      A kifizetődő résszel is egyet értek, bár én sosem akartam igazán h ez kifizetődjön, sosem azért írtam egy bejegyzést se, hogy na most hátha kapok tesztelni való cuccot, vagy megdobnak 1-2 dologgal (most ezzel nem azt mondom, hogy Te, vagy bárki más igen) úgy gondoltam, ha meg is keres valamelyik cég, inkább az iránt lesz elismerés, hogy tényleg jó amit csinálok. Valahol a pénzt sem sajáltam a megvett dolgokra, azt hiszem azok között vagyok, akinek bőven ésszerű mennyiségű termék csücsül a fiókjában, bár azt sem tagadom, voltak dolgok, amiket a blog kedvéért vettem. Jelenleg inkább az idő része az, amit nem szeretnék befektetni erre, és bár ezt csak az tudja igazán, aki írt is valaha egy bejegyzést, hogy mennyi idő befotózni a cuccokat, kiválogatni a 600 képből az 5 jót, megszerkeszteni ha meg kell, feltölteni, beilleszteni és írni valami épkézláb szöveget mellé. Azon a ponton vagyok, hogy imádom a blogot, de jelenleg olyan dolgoktól "tart távol" amit sokkal inkább imádnék, ha megtörténne, remélem érthető volt annak ellenére, hogy nem írtam konkrétumokat :).

      Törlés
  3. Egyetértek veled a leírtakkal kapcsolatban, azonban néhány sorban olyan csipetnyi kicsit sok gúnyt, vagy iróniát érzek, mögötte meg valami olyasmit, hogy miért nem sikerült jobban az adott dolog. Nem tudom mennyire magyaráztam el jól...

    Pl: Úgyhogy nagyon meg vagyok jelenleg elégedve a blog kinézetével, bár nem kaptam visszajelzéseket, hogy milyen fasza vagy hasonlók, de ezen már meg se lepődök.

    Persze itt nincsenek arcok, vagy érzések, hogy átadják, hogyan írod, amit írsz, de nekem ebből virtuálisan egy kicsi keserűség jön le. Ha félreértelmeztem, elnézést, ha nem, akkor meg ilyenek miatt ne add fel, szerintem.

    Mea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, abszolút jól értelmezted, szar kedvem volt, mikor írtam a bejegyzést, illetve most is, de emiatt nem fogom levenni a posztot, van ilyen oldalam is, annak ellenére, hogy jobbára a naposat mutatom itt a blogon, és a csupa pozitívat, ez is én vagyok :).

      Ennek ellenére, mint fentebb írtam, ezért nem fogom abba hagyni, most ezt inkább egy tartósabb hullámvölgyként élem meg, volt már ilyen a blogolás során, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle :).

      Törlés
  4. Sajnálnám, ha Te is abbahagynád, bár a bejegyzésből tényleg olyan sok keserűség jön át, hogy ha ezt valóban így érzed, akkor nem árt egy kis pihenő - hogy aztán újult erővel csaphass bele ismét a lecsóba, ha úgy érzed jónak.
    Szeretem a bejegyzéseid, szívesen olvastam őket annak ellenére, hogy a stílusunk azt hiszem eléggé különbözik.
    Az új blog-külsővel kapcsolatban minden elismerésem, hogy ilyen sok munkád volt benne - nekem nem stílusom (ezért is nem kommenteltem ezt), de irigyellek érte, hogy ilyen ügyesen megcsináltad, én sajnos ehhez nem értek, csak a gyári beállításokkal operálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért jöhet át most ez ennyire negatívan számotokra, mert még nemigen írtam úgy posztot, hogy rossz kedvem lett volna, olyankor inkább félre raktam a gépet, viszont ez is én vagyok :)

      A kedves szavakat pedig köszönöm, kis pihenő után valószinű újra visszatérek :)

      Törlés
  5. Jó pár gondolatoddal egyet értek ám! Pihenj, élj, beadandózz (én is azt teszem :D), stb. És amikor úgy érzed hogy írnod kell, írj! :) Várni fogom ;)

    VálaszTörlés
  6. Most én is válságban vagyok blogolási szempontból.
    Sminkelni imádok, minden reggel -szerintem- egyre jobb sminkkel indulok el otthonról, sokan mondják, hogy hivatásszerűen ezzel kellene foglalkoznom, de reggel már nincs időm fényképezgetni, hétvégén sem nagyon érek rá, ilyen pocsék időben meg nem is lehet normális képeket készíteni. Nem is emlékszem mikor volt napsütés novemberben!? Arról nem beszélve, hogy van egy csomó cuccom, nem nagyon akarok minden kollekcióból borzasztóan bevásárolni, mert annyi mindenem van már és nem is a pénz, hanem az érzés hiányzik, hogy kiélvezzem a cuccaimat, viszont a blogra kellenének az új limitált vagy nem limitált dolgok tesztjei. Ez tök nagy konfliktus most nálam. Arról nem beszélve, hogy szeretném újra kezdeni a németet, meg az angolomat is fel kellene frissítenem. Szóval az idő is kellene másra....Szerintem te rengeteget fejlődtél mint sminkelési, mint blogírás területén, nagyon sajnálnám, ha végleg abbahagynád, téged kifejezetten szeretlek olvasni, azt is szeretem, hogy mindenről megmondod a frankót, nem ájulsz el vmitől, ha nem jó.

    VálaszTörlés
  7. Persze biztosan én is kifogásként írom most... de szoktalak olvasni. Bármennyire is hihetetlen, te vagy az egyik legkedvesebb bloggerina számomra, a sminkes és személyes bejegyzéseidet illetően is. Ritkábban kommentelek, így igaz. Mert általában este olvasgatok itt, és egy fáradt nap után azt érzem, hogy egy értelmes mondatot nem tudnék kinyögni, vagy ha valami eszembe jut, akkor ugyanazt már nem szeretném leírni nyolcadikként..
    Persze igyekezni fogok.
    A skin nagyon tetszik, és amikor itt vagyok, kicsit otthonosan érzem magam :)
    Ha írsz, ha nem, én olvasni foglak, bár az előbbinek örülnék inkább.
    Nagyon tehetséges vagy, nekem sokat jelent a blogod.

    VálaszTörlés
  8. Az én véleményemet szerintem pontosan tudod, nagyon megszerettem a blogodat - és azt hiszem, mondhatom, hogy Téged is, így látatlanban. Én csak azt tudom mondani, amit mindenkinek, hogy addig csináld, amíg élvezed, és jobban örülök a heti 2nek, mintha 0 lenne. :]

    VálaszTörlés
  9. Nekem feltűnt a változás, csak nem tudtam, hogy igaz e vagy a szemeim kápráznak :) Igazad van. Nekem teljesen megfelel a kevesebb poszt, csak ne hagyd abba, mert azt nagyon sajnálnám. Sok termékkel épp a blogod által találkoztam, úgyhogy nekem biztosan hasznosak voltak az írásaid :)

    VálaszTörlés
  10. Remélem,hogy nem hagyod abba a blogírást! :( Tényleg mindenki kezd eltűnni... én sem írtam mostanában, de most csak azért nem fogok,hogy legyen új bejegyzés, meg egyszerűen nem volt kedvem ehhez az egészhez, meg egyszerűen nem tudtam miről írni sem :(. De úgy érzem sikerült feltöltődnöm, és mindent elrendeznem önmagamban :). Várom a bejegyzéseket :) puszi

    VálaszTörlés

Többiek