Hajápolási rutinom

Photobucket
Még régebben csináltam egy posztot arról, hogy milyen frizuráim voltak, főként tinédzser koromban. Aki lemaradt volna az ITT megtekintheti. Aki meg nem szeretne kattintgatni, annak dióhéjban elárulom, hogy elég kísérletező típus voltam anno, és mást se csináltam a hajammal, mint hogy szadiztam. Szőkítettem, vasaltam, göndörítettem, kávzi mindent csináltam, ami ártott volna neki, így nem is nőtt a várt ütemben. A hajhosszabbításom után, amikor elég rossz állapotban volt már a hajam döntöttem úgy, hogy kell valamit kezdenem vele, ha szeretném, hogy megnőjön olyan hosszúra, mint amilyen meghosszabbítva volt.


Photobucket
Balea MED Ultra Sensitive sampon: Az utóbbi kb fél évben nekem most már ez A SAMPON nemes egyszerűséggel. Mindenképp szerettem volna szilikon mentesre váltani. Nem azt reméltem, hogy ettől majd fenékig fog érni a hajam, és csillámpóni színű lesz. Paraszti józan ésszel arra jutottam, hogy mivel ha a bőrömet is szilikonos termékekkel kenem huzamosabb ideig, elzárja a pórusaimat, és kipattogok tőle. Pedig azt még este le is mosom. Na most a sampont amikor meg lemosnám, már teszem rá az újabb réteg szilikont, tehát sosem tud lélegezni a fejbőr. Ez fejbőr viszketéshez, korpához, hajhulláshoz vezet. Nekem ezek mind meg is voltak. Már egy nappal a hajmosás után viszketett a fejem, illetve korpám is volt, ami még a fekete/barna hajon ráadásul eléggé látszott is. És persze a hajam is hullott, bár nem egészségtelen mértékben, de azért jócskán. Mióta szilikonmentes sampont használok a fejbőrömre, azóta elmúlt a viszketés, illetve korpás sem vagyok. A hajam még hullik valamennyi fésülésnél, de jóval kevesebb, mint anno.

És, hogy miért ő A SAMPON?
- olcsó (500 Ft körül van)
- Mentes színezékektől, tartósítószerektől, parabénektől stb. - ehhez bár nem ragaszkodom minden áron, de csak jó, ha nincs egy termékben.
- Nincs benne szilikon - ehhez most már ragaszkodom
- Csak zöld pöttyös (EWG) összetevőkből áll - azért az ilyen ritka :).
- Felhabzik, ha nem is annyira, mint a többi sampon
- Viszonylag kevés elég belőle, és úgy is tiszta érzetet hagy maga után
- Nem gubancolódott tőle a hajam (bár ez a következő pontban lévőktől is függ)
Krémmánia : 40 vélemény alapján 4 csillagos átlagban. Szerintem ez is árulkodó :).

Photobucket
Ezek azok a dolgok, amikkel ápolom a hajamat. Nem a hajtöveket, de még nem is a hajvéget. Ezek úgy tudom, mind szilikontartalmú termékek. A fejbőröm már tiszta, de mivel szőkítve van a hajam zöme, ezért nem tehetem meg, hogy nem védem szilikonnal. A szőkített haj elég viszontagságnak van kitéve amúgy is. De akinek mondjuk sötétebb színre van festve a haja, annak ajánlom a szilikonmentes balzsamokat is. 
1. Serical/Kallos Lattés hajpakolás: Erről már nyilván sokan hallottatok. Én akkor vettem, amikor leszedettem a póthajam, és kellett valami a töredezett szálak ellen. Akkor a neten találtam rá, az is lehet, hogy beauty blogon, akkor még nemigen mozogtam ezekben a körökben. Nos, hát nagyon bevált, 2-3 éve hű társam, eleinte minden hajmosásnál használtam csak balzsamként, plusz hetente egyszer pakolásként. Így ment el az első doboz kb fél év alatt, és az elég is volt hozzá, hogy szép legyen tőle a hajam. Ma már csak elvétve használom, havi egy-kétszer pakolásként, balzsamként már nem alkalmazom. Ha ez a bödön elfogy, most másikat fogok venni, és kis csomagolásút, mert már besokalltam az illatától :D. Sokan szokták említeni, hogy zsírosítja a hajat. Nos, én nem is értem, mivel ezt a hajra, és nem a fejbőrre kell használni, akkor meg hogyan zsírosítaná? Mindig fül magasságtól alkalmazzátok, akkor nem lesz gond vele. Rövidebb hajú lányoknak ebből az okból kifolyólag nem is nagyon ajánlom. 
Krémmánia: 259 vélemény, 4,17 csillag átlagban. Szerintem meggyőző. Fő ereje egyébként az ár/érték aránya, helytől függően 1000-1500 Ft egy bödön, sokáig elég, és vetekszik a több ezres hajkencékkel, legalább is szerintem.
2. Pantene color therapy: Ehhez se nem ragaszkodom, se nem hirdetném csodaszerként, de egyébként mivel ne mosd ki balzsam tökéletes akkor, amikor nincs időm pakolásokra, vagy a fürdőben állni amíg rajtam van a balzsam és még ki is mosni. Szóval funkcióját kiválóan kitölti, és mivel mostanában már az egyetlen balzsam amit használok, azt is mondhatom, hogy jól végzi a hajápolást is. Egész gazdaságos is, nem kell belőle sok egyáltalán. 
Krémmánián: ide én töltöttem fel, és hát az összetevői között a Formaldehid kibocsájtó szert azért erősen feleslegesnek érzem, azon kívül átlagos balzsamos összetevőkkel rendelkezik.

3. Dm saját márkás Priznessin kifésülő spray: Köztudott, hogy sűrű és eléggé gubancolódni hajlamos a hajam (ez a disznósörte kefe óta sokat változott, de arról majd a következő körben). Néha már ott tartottam, hogy ki sem fésülöm, csak felkontyolom, és nem érdekel. Ez persze tarthatatlan állapot volt, szóval inkább vettem egy ilyen sprayt kipróbálásra. Ne kérdezzétek miért pont ezt, de azóta is ragaszkodom hozzá. Olcsó is, 500 Ft körül van. Nagyon finom gyümölcsös illata van, ami sokáig érezhető a hajamban, illetve nem tartalmaz szilikont sem. 
Krémmánián: egy vélemény van róla, aszerint ragacsos, nos én ezt nem tapasztaltam, lehet hogy nem fújtam belőle annyit amitől ragacsos lenne. Minden esetre ha elfogyasztom ezt a flakont, valószínűleg újra fogom venni.
4. Gliss Kur Hair Repair Spray: Ezt a Gliss Kur Sprayt is mindig újra veszem, bár nem mindig ezt, váltogatom, hogy ne unjam meg az illatát. Nos ettől nem kell túlzottan sokat várni, egymagában nagyon kevés lenne, de kiegészítőként a nem hajmosós napokon jó szolgálatot tesz. Könnyebb kifésülni a hajat vele, a végeket pedig bevonja szilikonnal.
Krémmánián: Csodaszerként emlegetik (69 vélemény 4,1 csillag), de ez erős túlzás, mivel 3-féle szilikon van benne, szóval nem csodaszer, max annak látszik :). Ettől eltekintve szeretem, mert mindig jó illatú a hajam, illetve kellemes tapintású.

Photobucket
1. Balea Trend it up Lockenkiller -hajkiegyenesítő szérum: Ez lesz az első termék, amit nem ajánlanék megvételre. Azt ígéri, hogy hajvasaló nélkül kiegyenesíti a leghosszabb hajat is akár, ráadásul tartósan. Hát nem teszi. Bekenem, megszárítom a hajam, de semmivel nem lesz másabb, mintha simán szárítanám. Alapból elég egyenes a hajam, szóval csak azt a törést szeretném néha kiegyenesíteni, amit a gumi/csatt okoz, de azzal se bánik el, hát még egy hullámosodó hajjal. Szóval ezt pénzkidobásnak tartom, de mivel nem szeretek pazarolni, és egész jó az illata, elhasználgatom lassacskán.
Krémmánia: 5 vélemény alapján 1,6 csillag. Hát igen, látszik, hogy senki másnak sem vált be.
2. Balea Trend it up Hővédő: Gondoltam, veszek egy hővédőt, mert bár tudatosan távol tartom magam a hajvasalótól/sütőtől, de néha azért előkerül, olyankor használom. Nehéz hővédőről beszélni, mert a tényleges hasznát csak jó idő meg sok használat után lehetne megmondani, de minden esetre abból a szempontból kiváló, hogy nem nehezíti el a hajat, és nem is zsírosít. Ebből a szempontból csillagos ötös. 600 Ft körül van, alig fogy, az illata kellemes, és mint említettem nem zsírosít/nehezít. Szóval őt tudom ajánlani.
Krémmánia: húsz vélemény alapján 3,5 csillag. Sokan azt írják, hogy semmi extra a hatása, nos nem tudom hogy kellene mérni a valódi hatását egy hővédőnek, nekem minden esetre nem törik a hajam :).
3. Kallos hajkiegyenesítő spray:  Szintén olyan termék, amit nem ajánlanék megvételre. Ugyan azért vettem, mint a Baleás hajkiegyenesítőt, de ez se jött be sajnos. Mondjuk, mivel ez spray és vízszerű a termék benne, kevésbé ragacsos, és szintén elég jó illata van. Majd elfújkálom lassanként, de újra nem venném. 
Krémmánián is eléggé lehúzták, nem csoda.

Photobucket
1. Kallos hajvégápoló szérum: Ez maga a folyékony szilikon. Mondjuk pont ezért is vettem, a hajam legvégét, az utolsó ujjnyi részt kenem be vele mindig. Két pumpálásnyi bőven elég a hajvégeimre. Teszi is a dolgát, nincs töredezett hajvégem, amikor vágok belőle akkor is csak frissítésképp teszem. Akiknek szőkítve van a hajuk, annak szerintem elengedhetetlen, ha nem szeretne töredezett végeket. 500 Forint körül van. Jó kezelni, kompakt a csomagolás, ennek ellenére nagyon lassan fogy, ezt nyugodt szívvel ajánlom.
Krémmánián is szereti a többség, 4,3 csillag 33 vélemény alapján.  
2. Balea Best Age Elixír: Ezt a többivel ellentétben a fejbőrön kell alkalmazni. Koffeint tartalmaz, serkenti a hajnövekedést, és táplálja a hajtöveket. Nincs benne szilikon(!!!) ez nagyon fontos volt. Továbbá féltem, hogy majd zsírosítja a töveim, elnehezíti stb, de semmi ilyen nem történt. Cserébe viszont tényleg gyorsabban nő a haj, ahogy azt többen is írták krémmánián. Ebben a formában már nem találjátok meg a boltok polcain, úgyhogy az új fajtát linkelem,az pedig EZ lenne. 800 Forint körül volt, gondolom az új is annyi. Ha kifogyok belőle, akkor mindenképp újra fogom vásárolni. 


Nektek mi a tuti bevált hajra való kencétek, amihez ragaszkodtok? :)

This entry was posted on 2012. október 24., szerda and is filed under ,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

13 Responses to “Hajápolási rutinom”

  1. Kallos tojásos sampon és a mézes balzsam


    http://www.szepsegklinika.hu/?oldal=2&kat=86&termek=23531

    ez a kettő együtt nagyon jó sajnos nekem nem jöttek be a drágább kategóriás samponok a hajamra.

    VálaszTörlés
  2. Nekem egyetlen hajegyenesítő termék vált be, a Tony&Guy spray-je. Ettől nekem tényleg hajvasaló nélkül is szép sima lesz a hajam, az illata fantasztikus! És nem fog ki rajta a párás idő sem. Persze hajvasalóval az igazi az eredmény de azt félévente egyszer van türelmem végigcsinálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ennek is utána nézek akkor, a T&G cuccaival mondjuk eddig sem fürödtem be, de gondoltam hátha találok olcsóbb kategóriában is ilyesmit, ami jó. Hát tévedtem. Mondjuk a T&G még nem is olyan vészes árban a Tigihez vagy Lee Staffordhoz képest. Szóval köszi a tippet :).

      Törlés
  3. huuuuuu de sok mindent használsz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem használom ám mindig mindet egyszerre, nem kell megijedni :D.

      Törlés
  4. A kallos hajvégápolót és is használom és nagyon-nagyon szeretem, már elképzelhetetlen, hogy ne használjam. :D :)

    VálaszTörlés
  5. Én most Alterra sampont kezdtem el használni, előtte Syoss-t használtam, de ismét megutálta a fejem, így korpás lettem tőle, na és persze viszketett is rendesen a fejbőröm. Úgy hogy most az Alterra sampont tesztelem , ami mandulás és érzékeny fejbőrre való :). Ezenkívül a hajvégeimre én is a Kallos hajvégápoló szérumot használom, a Latte pakolásom elfogyott, de újra kell vennem, mert úgy érzem, hogy önmagában nem elég a hajvégápoló szérum :( .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Alterráról már sok jót hallottam, gondolkodtam már rajta, hogy kipróbálom, de aztán mindig győz a megszokás, és a Baleásat veszem meg. A Syoss sosem volt szimpi, megmondom őszintén. Anya használta egyszer de neki nagyon nem jött be, többet meg nem is vettünk belőle.

      Törlés
  6. A Latte hajpakolást én is szeretem, nagyon jó kis cucc!
    A Balea Best Age Elixírről viszont még nem hallottam, de nagyon ígéretesen hangzik így felkerül a listámra - ősszel megint elkezdett kicsit hullani a hajam, a ricinus olajos pakolás mellé beütemezem ezt is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokan írták, hogy ricinus pakolás mellé használják kiegészítésként, szóval ez nagyon jó ötlet! Remélem beválik :).

      Törlés
  7. Ezek a hajkiegyenesítők nekem sem értek soha semmit.
    Viszont észrevettem, hogyha ezeknek a használata után vasaltam ki, akkor sokkal tovább egyenes maradt, az egyébként hullámos hajam :)

    VálaszTörlés

Többiek