200. bejegyzés, avagy az első igazi DIY poszt


Már pár napja elkészítettem ezt a posztot, de gondoltam, akkor már legyen ő a 200. poszt :) Nagyon sokan kértétek tőlem a nyereményjátékok kapcsán a DIY posztokat, és bevallom én is nagyon szeretem őket nézegetni, csak általában nekem fantáziám/kreativitásom nincs ezekhez, meg béndzsa is vagyok :D. Viszont, mikor ráakadtam erre a DIY ötletre, éreztem, hogy eljött az én időm :D. Szóval fogadjátok szeretettel.


Azért tetszik ez a nyaklánc, mert abszolút 100%-ig személyre szabható, illetve mert kb 500 Forintból kijön és nagyon mutatós, továbbá nem igényel túlzottan nagy időt illetve kézügyességet.
A hozzávalók:
- Tetszőleges számú és színű fonal (én hímzőfonalat vettem, 100 Ft/db áron, ha valaki ennél hosszabb "pomponokat" szeretne, annak ajánlom, hogy élből kettőt vegyen minden színből, mert egy ezekre a hosszakra volt elég, alig maradt)
- Egy éles olló (fontos, hogy éles legyen, mert különben szétmarcangolja a fonalak alját és csufi lesz)
- Egy nyaklánc/lánc (Nekem volt itthon nyakláncom amit nem használtam semmire, de sima hobby boltban kapható ezüst/arany lánc is megteszi persze)



Photobucket
Itt szeretném megjegyezni, hogy magam is neon színekből akartam megcsinálni a nyakláncot, de kb 3 nagyobb Röltexben sem találtam neon fonalat (pedig mindenhol 1 falnyi magas állványon voltak a hímzőfonalak a szivárvány minden színében és árnyalatában, de neon sehol) Egyedül zöldből találtam olyan színt, amit úgy-ahogy neonnak neveznék, de az meg édeskevés. Szóval gondoltam akkor az idei év másik irányzatát, a pasztellszíneket követem :). 



És akkor nézzük hogyan készült:

Photobucket
1. lépés: Valami köré kezdjük el tekerni a fonalat, ez ugye attól függ, mekkorára szeretnénk majd a pompomkákat. Én az eredeti képen találhatónál jóval kisebbet álmodtam meg magamnak, úgy érzem a Bpi közösség még nem készült fel ennél vadabbra :D. Szóval én a tenyerem köré tekertem. 
2. lépés: Ha elértük a kívánt mennyiséget, egy határozott ollóvágással szeljük el a fonalak alját. Na itt fontos az éles olló.


Photobucket
3. lépés: Fektessük a lánc köré a fonalakat, ahogy  a képen látszik
4. lépés: Majd vágjunk egy kevés fonalat, amivel körbetekerjük párszor a többit, illetve én a végén dupla csomót kötöttem rá, hogy tutira tartson. 


Photobucket
5. lépés: én a középső pompomot hosszabbra szerettem volna, ha más is így szeretné, akkor valami nagyobb dolog köré tekerjük ezúttal.  A többi lépés ugyan az, mint az előzőekben.
6. lépés: látható, hogy a tekerés meg vágás során, vannak szálak amik elcsúszkálnak és kikandikálnak a sorból, azokat egyszerűen távolitsuk el. Vagy, ha  valaki az eredeti képhez hasonlót szeretne, akkor pedig egyszerűen megtrimmeli az alját, hogy "kusza" hatása legyen.

Photobucket
Megcsináltam a harmadik pompomot is, amit szintén a tenyerem köré tekertem, hogy akkora legyen, mint a lila. Ekkor felpróbáltam, milyen így, de kevésnek éreztem, szóval folytattam.


Photobucket
Csináltam még két kisebb pompomot, és tádáá, kész is a nagy mű! 

De én itt nem tudtam megállni, és amúgy is maradt mindből egy kevés fonal, szóval készítettem mellé fülbevalókat is. 

Ez már több hozzávalót igényel, de nekem ezek voltak itthon.
Szóval:
 - Fonalak
- Olló
- Fülbevaló alap
- Szerelő pálca/vagy egy kis darab lánc.

Photobucket


Photobucket
Én úgy csináltam, hogy a szerelőpálcát bebújtattam a fülbevaló alap kis hurkába, majd meghajlítottam ollóval, a felesleget levágtam. Az az illesztéses rész nem fog látszani a fülbevalóban, eltakarja majd a pompom :).


Photobucket
Mivel már mindhárom színből nagyon kevéske volt, ezért vegyes színűre csináltam, ugyan úgy, ahogy a nyakláncpompomokat is.

Photobucket
Ő pedig ilyen lett.


Photobucket
És persze itt van egy kép bevetésen is :).

Hogy tetszett? legyen még ilyen poszt? :)


This entry was posted on 2012. május 14., hétfő and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

13 Responses to “200. bejegyzés, avagy az első igazi DIY poszt”

  1. Erre megint egy csúnya szó jutott eszembe! De visszafogom magam... :D EZ NAGGGYON JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ :)))))) Ügyi vagy :P

    VálaszTörlés
  2. Jó lett, ügyes vagy! Mutatós és egyszerű! :)

    VálaszTörlés
  3. aa nagyon bejön, tuti kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  4. ez tényleg baromi jóó! :) nem is vagy béndzsaa :D

    VálaszTörlés
  5. Tökjó, simán jöhet bármi ilyen DIY ötlet! :]

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó lett! Remélem meghozta a "bátorságot" a DIY bejegyzésekhez:) /A körmöd brutál jó/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Plusz díjat is kaptál tőlem:
      http://bellalabeauty.blogspot.com/2012/05/make-up-master-awards.html

      Törlés
    2. Köszönöm szépen, holnap ki is teszem :)

      Törlés
  7. Nagyon örülök lányok, hogy tetszett, már megvan a következő DIY ötletem is :)

    VálaszTörlés

Többiek