A tökéletes alapozó nyomában I. Rimmel Stay Matte + korrektor


A tökéletes alapozót mindenki egy életen át keresi kis túlzásokkal. Magam is így vagyok ezzel, a piac telített,a választék hatalmas, ember(lánya) legyen a talpán, aki ezek közül dönteni tud. Eddig egyik sem volt az igényeimnek abszolút megfelelő, úgyhogy ahogy elfogyott egy, a következőt kutattam lázasan. 
Utoljára a Rimmel Stay Matte alapozójára esett a választásom. Tavaly decemberben vettem, amikor is egy akció keretében az alapozóhoz választhattam egy hozzá illő korrektort, ingyen. Mondjuk ez nagyban befolyásolta, hogy Ő jött haza velem.



1. Csomagolás:
Hát nem véletlen, hogy egy Googles képet használtam az első képnek, mivel az én alapozóm már nincs ilyen állapotban, és ez a csomagolása miatt van, ami olyan levegős, hogy ha már kevés van benne, lehetetlen kivarázsolni belőle az alapozót, ami mondjuk nem könnyítette meg a reggeli kómás készülést. Ezért kreatívnak kellett lennem, hogy megoldjam a problémát :D.

5/3- kinézetre ok, de nem túl praktikus.



2. A termékről:
Az összetevőiben szinte ordít egy elég káros és piros pöttyös és magas EWG kockázatú összetevő, ami pedig nem más, mint az alumínium. Elég sok alapozóba, és púderbe bele kerül, és még dezodorokba és sorolhatnám... Azt írják, bizonyos mennyiség alatt biztonságos, de én szeretem kikerülni, ha módom van rá, mondjuk egy pirosítónál amit nem minden nap használok (mármint nem mindig ugyan azt használom) vagy egy száraz samponban, amit szintén ritkán, oké. De egy alapozóban amit minden nap az arcomra kenek, ne legyen. Az összetevőkről ennyit
Ez az alapozó hosszan tartó matt hatást ígér, illetve ebből kiindulva zsíros, kevert-zsíros bőrre ajánlják. Nekem inkább az utóbbi van. A mennyisége 30 ml, nekem pedig a 201 classic beige árnyalat van meg, ami a második legvilágosabb, ha emlékezetem nem csal. Tudni kell erről az alapozó családról, hogy elég sárgás tónusú minden árnyalata, szóval a rózsaszínes bőrűeknek nem kifejezetten ajánlott.

5/4 - állag jó, a -1 pont az alumínium miatt.



3. Használhatóság/Tartósság:
December elején még kézzel vittem fel, ecsetek hiányában, akkor nagyon morzsolódott, főleg az orrom körül. Már már halálra idegesített, hogy nem lehet felvinni normálisan, félre is raktam akkor egy időre. Majd, ahogy megjöttek az alapozó ecseteim, újra elő vettem, kapott egy második esélyt. És ezt jól is tettem. Ecsettel, mivel sokkal kevesebbet kellett felvinni, eltűnt a morzsolódás, egy egységes szép réteg képződött az arcomon. 

Ecsettel ennyit szoktam felvinni az egész arcomra, kb egy borsónyit.


És mielőtt folytatnám az írást, itt egy Előtte-utána kép (nem megijedni :D)
Általában azzal szoktam mérni, hogy egy alapozó fedése mennyire erős, hogy elfedi-e az orromon a szeplőket, majd az arcomon az anyajegyeket, és legvégül a bőrhibákat. Nyilván, amelyik nem fedi el a szeplőimet, az egy nagyon gyenge fedésű alapozó, azok inkább a színezett hidratálók szoktak lenni. Ez az alapozó a szeplőket elfedi, az anyajegyeket pedig szabadon hagyja. Ez kb annyit jelent, hogy átlagos, közepes a fedése. Ez talán a képeken is jól látszik. A mattítás amit ígér, nos az sem 100%-os. Látni lehet a jobb oldali képen, hogy az orcákon oké, ott matt, de az orromon és a homlokomon a szemöldököm fölött nem az igazi. Mondjuk ezt púderrel jól lehet korrigálni. 

Tartósságát tekintve, közepesnek mondanám. A nagy hidegekben tökéletesen a helyén maradt, még az 5-6 fokokban is jól teljesített, egy átlag 20 fokban már viszont hajlamos a kifényesedésre, illetve melegben hamarabb eltűnik. 

5/3- kézzel nehéz eldolgozni, nem matt, fényesedésre hamar hajlamos.

3. Ár/Érték arány:
Pontos árat nem tudok mondani, ami biztos, hogy 2000 Forint körül van. Az nem túl drága, tekintve, hogy alapozóról beszélünk, még drogériás viszonylatban is közepes. Mondjuk tény, hogy ennél többet nem is ér.

5/4- kb reális.


 Összességében: Ez egy olyan alapozó, ami nem nyújt túl sokat, de egyáltalán nem használhatatlan. Egy átlag drogériás alapozó, átlag árral, nem rossz, de nem a tökéletes.


Rimmel Stay Matte dual action concleaner
Mint említettem, ajándékba volt az alapozó mellé.

1. Csomagolás:
Teljesen rendben van, hasonló a stílusa az alapozó csomagolásához. Tekerős, a kupakja pedig jól záródik, kattan.

5/5- célnak megfelel, esztétikus. 


2. A termékről: A 040 soft beige árnyalatot választottam. Volt kb 5 féle árnyalat, ez volt a legvilágosabb. Kitekertem, hogy látszódjon, mennyi van még benne. Sajnos az eredeti mennyiségét nem tudom megmondani (mert nincs rajta a csomagoláson...ami azért viszonylag amatőr dolog) De az biztos, hogy sokáig elég, december óta azért használtam eleget, és még mindig van bőven. Az állaga olyan...hm a kemény, és a puha között van, éppen jó. 


Ha szemből megnézzük a rudacskát, láthatjuk, hogy középen zöld. Ez arra jó, hogy a piros színt semlegesíti. Elég jól is csinálja.
Tartósságát tekintve szintén hasonlóan viselkedik, mint az alapozó, a melegebb időben hamarabb eltűnik. 

5/4- Egész jó.

Ár:
Megmondom őszintén, mivel ingyen volt mellé, meg se nagyon néztem az árát, de 1500 Forint körül rémlik. Szintén egy olyan ár, amit még kiadok egy drogériás termékért.

5/5- megfelelő.

Összességében: Egy egész jó kis korrektor, korrekt áron.



Nektek megvan valamelyik termék? Mi a véleményetek? :)






This entry was posted on 2012. április 19., csütörtök and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

8 Responses to “A tökéletes alapozó nyomában I. Rimmel Stay Matte + korrektor”

  1. Ez az alapozó nekem is megvan és nagyon utálom :D Túl sötétet is választottam az arcomhoz mondjuk, de a színétől eltekintve is rettenetes ahogy fénylik, pedig épphogy stay matte a neve. Nem tudom hogy gondolták Rimmelék ezt az alapozót..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, hasonlóak akkor a tapasztalatok :D. Igazából nekem eddig 1 azaz egy darab olyan alapozóm volt, ami valóban mattnak nézett ki felkenés után, púder előtt.

      Törlés
  2. Nekem is meg van ez alapozó :$ nekem bevált :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont nálad láttam én is először :$. Valószínű neked azért vált be, mert neked nem zsíros, szép bőröd van, velem ellentétben :)

      Törlés
  3. Én is keresem a tökéletes alapozót elsősorban elfogadható árkategóriában. Közepes kategóriában megtaláltam már a tökéleteset, mégpedig a Max Factor Lasting Performance-ját. :)
    Nekem ő viszont túl sárgás lenne :( És nekem is kombinált bőröm van, tehát mindenképp mattító alapozókat veszek/használok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Max Factoron én is gondolkodtam már, sőt még annál kicsit drágábban is, Bourjois alapozó volt, amiből bár csak minta mennyiség volt meg, viszont baromira bevált, és az egyetlen volt, ami teljesen mattra száradt. Viszont most én is valami olcsóbb kategóriában gondolkodok, mivel jönnek majd a nagy melegek, úgy is elfolyik majd, én a Catrice alapozójára pályázok, mert krémmánián nagyon sok a pozitív kritika róla, és még olcsó is. http://kremmania.hu/kremek/catrice-infinite-matt-up-to-18h-alapozo Erre gondolok konkrétan. Nyárra pedig majd valami BB/színezett hidratálókrém lesz a befutó, azt hiszem :D

      Vissza térve a Rimmelhez, valóban mindnek elég sárgás a finishe, mondjuk nálam nem probléma, mert sárgás a bőröm, de pl a sötétebb árnyalatok már durván sárgák voltak. Szóval még én is kutatok a tökéletes után :).

      Törlés
  4. Én is megvettem ezt az alapozót,és én sem szerettem :D Még mindig kb. félig van, pedig úgy fél éve vettem de egyszerűen használhatatlan nekem. A szín még csak csak jó lenne, de nagyon kifényesedik az arcom tőle, pedig nem durván zsíros! Most az Astor Skin Match-t használom nagyon szeretem, kíváncsi vagyok a nyári 30 fokokban milyen lesz :)

    http://lace-boutique.blogspot.com/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát a Stay Matte már ebben a melegben tuti a bokámon folyna, már 10+fokokban is nagyon hamar átfényesedett :D. Én most végül úgy döntöttem, hogy színezett hidratálót veszek, amivel baromi meleg van (már meg is vettem, haha :D) majd lesz róla teszt hamarosan, ettől független szeretnék egy alapozót is, amit bulizni teszek fel meg ha este megyek valahova, ahova kell a fedés. Ha legközelebb Dm-ben járok,megnézem a Skin Matcht, köszi a tippet :).

      Törlés

Többiek