F&F Madeup sminktermékek, vélemény

Már biztosan sokan olvastátok itt-ott (ha máshol nem a formspringen kérdés formájában feltett reklámból) vagy éppen facebookon az F&F oldalán, hogy már nem csak ruhákkal és kiegészítőkkel lát el minket a márka, hanem sminktermékekkel is.

Nos, mivel én imádom az F&F termékeit, mert árban és minőségbenis igencsak jók, ár-érték arányban pedig már-már verhetetenek, nem mondom, hogy minden termékük egyaránt jó, talán a lábbelik a gyenge pontjaik, de az sem olyan borzalmas. Egy szóval én nagyon pozitív véleménnyel vagyok a márkáról. A sminkektől egy beauty blogger pedig egyenesen elájul ugyebáár :D.
Nagyon jól tudom, hogy sokan nem Pestiek, ezért ők egy az egyben kimaradnak ebből az örömből, mivel csak és kizárólag a Fogarasi úti Tesco Extrában lehet kapni, egyenlőre. Gondolom ez még ilyen kísérleti stádium, hogy mennyire van rá kereslet. Én a szerencsésebbek közé tartozom, közel van hozzám a Fogarasi út, úgyhogy ma barátnőmmel nekivágtunk a Tesconak, naaagy nagy lelkesedéssel.

Aztán...

...A Tesco Extrában elég nagy a ruhaosztály,  tudtam, hogy ott lesz elrejtve, de nem volt könnyű megtalálni, aztán megtaláltam az állványt. Nos, az álvány mindenféle kisebb-nagyobb túlzások nélkül érintetlen volt. Nem is értettem. Az első gondolatom az volt, hogy biztos gagyi/gyengén pigmentált cuccaik vannak, mert valahogy biztos voltam benne, hogy drágák nem lesznek a termékek.
Tévedtem.


Elnézés a kép minőségéért, sajnos csak telefon volt nálam, illetve elég ninjából kellett fotóznom, mert sok biztonsági őr járt arra, nem tudom megszóltak volna-e érte, de inkább kerültem az összetűzést. Nem tudom mennyire lehet jól kiolvasni az árakat, ezért leírom ide:

Trio szemhéjpúder: 1600
Szájfény, üveges: 1200
Szájfény tégelyes: 1200
Pirosító: 1600
Bronzosító: 2100
Púder: 2100
Szempillaspirál: 1450
Szemhéjtus: 1200
Szemceruza: 1050
Körömlakk: 1450
Eau De Toilette: 5000

Első reakcióm: Na de ne már srácok...
Így már teljesen érthető volt számomra, hogy miért érintetlen az állvány. Szerintem ezek az árak kissé...drágák, na nincs mit ezen ragozni. Szerencsére voltak testerek is, ami nagy + pont, mert így legalább tudtam kicsit tesztelgetni, ha már venni nem vettem semmit. Azzal a szándékkal mentem, hogy na, veszek1 bronzosítót, és egy szájfényt, ha vn rúzs, akkor inkább azt, mert rá kellett jönnöm a szájfényért nem vagyok oda, csak ha olyan a színe amibe beleszeretek :$ De nem így lett, ezek mellett az árak mellett én nem vállaltam be a termékeket, mert oké, hogy a pigmentáltságát tudom ellenőrizni de a tartósságát már nem. 




Első észrevételek:

Az állvány tetszik, a termékek rajta kategorikusak, az állvány maga 1 hasáb alak, benne kis mélyedésekkel, elöl a teszterek, hátrébb a termékek. Az állványon vannak az árak.
Nagy + a teszterek miatt, ettől rettegtem a legjobban, hogy majd azok nem lesznek. 
Ami viszont negatív volt, hogy az állvány nem forgatható, viszont eléggé intim közelségbe tették 1 ruhaállvánnyal, kvázi nem körbejárható, a bronzosítókhoz már be kellett másznom a ruhaállvány és a sminkes állvány közé, nem volt valami kényelmes :D. Meg szerintem amúgy is feltűnőbb helyre kellett volna tenni, ok, hogy direkt a pult közelébe tették, hogy ellenőrizhető legyen, na de akkor meg valami életképesebb módon kellett volna. 
A facebook oldalon még egész jó helyen állt az állvány, nem tudom minek kellett alrébb rakni :D
Kép ITT

Termékekről általában:

Csomagolás: Műanyag csomagolás ( a körömlakkoknak természetesen nem), a por alapú termékekben az F&F logó található. Az, pl tetszett. A csomagolás sem kelt gagyi érzést az emberben, olyan épp átlagos, amit simán megvesz az ember, jól záródnak a dolgok, az üveges szájfények lekerekített végei pedig kifejezetten tetszettek. A körömlakkoknak teljesen átlagos körömlakk üvegcséjük van.
Színek: Nem mondom, hogy olyan széles a színskála vagy épp a termékskála, de eléggé változatos színekben pompáznak a triok, a pirosítók színei szerintem elég "halottak" a körömlakkok megfelelnek a mostani trendnek, pasztell színek. A szájfényekből is van kb 10 féle szín, a normál üvegcsésből, ezek nude és rózsaszínes-pirosas színekből épülnek fel. A nudeok kb mind ugyanolyanok, abból valahogy szerintem nem kellett volna vagy 5 :D. A másik fajta szájfényt az ún. tégelyeset már meg se nagyon néztem. Engem mindig taszítottak. Tinikoromra emlékeztetnek, akkor voltam felszerelve ilyenekkel, de szerintem abszolút antihigiénikus (van ilyen szó?:D). Amúgy azoknak csavart a "mintájuk" tehát többféle színből épülnek fel. 
+ Most olvastam az F&F facebook oldalán, hogy a termékek Cruelty Free-k, tehát nem végeznek állatkísérleteket a készítéskor. Továbbá, hogy Milánóban készülnek. 

Termékekről, egyenként:

Bronzosítók/Pirosítók:

Mint említettem, a pirosítók színe szerintem kissé halott. És nekem nem igazán tetszik, hogy ugyan olyan a csomagolása/alakja/talán a mérete is, mint a trio szemfestékeké, először fel sem ismertem, hogy ez a pirosító. A bronzosítók, kb akkorák, mint 1 átlag púder. Pigmentáltságuk, hmm őszintén szólva ezekbe nem nyúltam bele, az említett elhelyezkedésük miatt, csak röpke pillantást vetettem rájuk.  A bronzosítókból 2 féle van, ahogy a képen is látszik, 1 sötétebb és 1 világosabb. Pirosítóból azt hiszem 4 vagy 5

Szemhéjpúder Triok:


Itt is az F&F Facebookos képéből tudok mutatni képet, tehát látszik, hogy 4 féle van, mindben 3-3 szín. A színek jól kombinálhatóak, engem a Maxfactor trioira emlékeztetnek. A lilás kifejezetten tetszik. Itt ellenőriztem a pigmentáltságot is, szerintem nincs velük gond, szépen pigmentált kis termékek. Biztosra veszem, hogy jól lehet velük dolgozni.

Szemceruzák: 

Ilyen teljesen átlagos kinézetű szemceruzák, pár színben kaphatóak, feketében, kékben és barnában biztosan, talán még lilában is, erre most nem mernék megesküdni. Átlagos méretű, átlagosan puha szemceruzák.

Szájfények:



Na, hát itt kétféle száfényről van szó. Az első az üveges. Látszik a képen a színskála, nekem a középső rózsazsín tetszett a legjobban, ha választanom kellene. Azt a rózsaszínt ki is próbáltam, illetve 1 nude színűt, azt hiszem a legerősebb színűt. Na, hát az üveg, mint mondtam tetszik, lekerekített, bejön. Teljesen átlagos méretű és formájú appikátora van. Az állaga ragacsos, nem kellemetlen, szerintem éppen jó. A rózsaszín szépen pigmentált, a nude kicsit kevésbé, mondjuk ez a nude esetében természetes. Illatuk ha jól emlékszem nincs, vagy csak nagyon kevés, édeskés. Ízről nem tudok nyilatkozni, nem kóstoltam meg :D.

A másik szájfény pedig ez a tégelyes nevezetű, mint mondtam nem szimpatizálok vele, nem is nyúltam bele, mert ha már 2-en belenyúltak előtte az nekem már sok. Ebből nem olyan széles a választék, talán 3-4 szín található. 

Körömlakkok:


Ennél, ha jól emlékszem egy párral több szín volt, de a mai trendnek megfelelő színek, barnások és pasztellek. Nyilvánvalóan ezeket nem próbálgattam. Méretük átlagos, nem mini, de nem is 1 Opi lakk méretű. 

Amiről még nem írtam, és képet sem tudok szolgáltatni, az a szempillaspirál, sajnos annak a fejét is elfelejtettem ellenőrizni, hogy gumi-e vagy más, de ha jól emlékszem barna és fekete a színválaszték. Csomagolása kerek, átlagos. Ja és szemhéjtus is van, abból azt hiszem csak fekete, de elsiklottam felette.


Na hát ennyi lenne a gyors F&F Madeup körkép.
Véleményem összességében: szerintem egy középminőségű dolog, nem tudom, hogy versenybe száll-e pl az Essenccel vagy Catriccel, viszont az áruk elég magas, főleg a körömlakkokat illetve a bronzosítókat/púdereket drágállom. Lehet, hogy eljön az idő, amikor majd veszek 1 vagy 2 terméket. 



Nektek mi a véleményetek, illetve az első benyomásotok a termékekről?


Képek Forrása: Google, és az F&F facebook oldala



This entry was posted on 2011. július 29., péntek and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 Responses to “F&F Madeup sminktermékek, vélemény”

  1. Dejó hogy írtál róla köszi! Már vagy 3 napja azon gondolkodom hogy ki kéne menni megnézni őket, de így már lemondtam róla. Azt hittem barátibb lesz az árfekvése, körömlakkot és szemhéjpúdert szerettem volna. Csalódott vagyok, így csak akkor fogok venni ha már többen írtak róla pozitív értékelést :)

    VálaszTörlés
  2. Körömlakk 1450? :O OMG Annyiért veszek 3-4 essence lakkot, amiről legalább tudom, hogy tényleg jó. Sokkal olcsóbbra számítottam...

    VálaszTörlés
  3. Hát magam is jóval olcsóbbra számítottam, kb a felsőik nem ilyen drágák, szóval nem is értem :D. A lakkok meg igencsak túl vannak árazva, pár száz forinttal drágábban már Opi lakkot kapsz, ami 1részt sokkal nagyobb másrészt meg nem hiszem h minőségben vetekedne az Opival...

    VálaszTörlés

Többiek