Mai zsákányaim

Ma azzal a feltett szándékkal indultam el itthonról, hogy bizony én veszek egy NYC púdert, és talán egy alapozót, amiről Griberlinél olvastam. Inkább a púder ami izgatott, mert alapozót most valami nagyon jót akartam venni, és biztosra akartam menni. 
Dehát mit ér az, hogy az ember lánya akar valamit, ha egyszer a Budapesti Rossmannok Essence, Catrice, illetve most már az NYC pultjai olyan mértékig le vannak pusztítva minden egyes alkalommal, hogy komolyan elmegy  a kedvem a vásárlástól. Egyszerűen nem is értem, hogy ha mondjuk egy Rossmann látja, hogy nagyon fogynak a termékei, akkor miért nem rendelnek többet, mert nem úgy van az ám, hogy az a mértékű pusztítás aznap történt, hanem több napig, akár 1 hétig is ilyen csupaszon állnak a polcok. Most azt nem részletezném hogy az a néhány termék milyen szinten össze van hányva, amik árválkodnak az állványokon. Ez persze nem az üzletek hibája, ez a mi hibánk, a vásárlóké. Ez viszont egy más kérdés, minden esetre kicsit unom már, hogy ahányszor elindulok, hogy veszek valamit, sosem kapok, pedig nincsenek túl nagy extra igényeim, és ugye a fővárosról beszélünk, azt meg mondanom sem kell, hogy mennyire irigylem azokat a vidéki lánykákat, akik 99 forintokért jutnak a leértékelt cuccokhoz. Na ilyet én még itt nem nagyon láttam. Gondolom a szintén pesti lányok átérzik amit írok. Úgy képzeljétek el, hogy amikor már sorra olvastam mindenhol a Blossoms etc teszteket, meg hogy már mindenki hozzá jutott, akkor még itt Pesten még csak a polcokon sem volt. Aztán kicsivel később bár már (elvileg) megjelentek, de azt olyan gyorsan lepusztították, hogy nem is láttam. Hosszas keresgélés után a Váci utcai Rossmannban találtam 1-2 dolgot, de leginkább körömlakkokat, amik ugye engem nem érintenek. 
És képzeljétek, most volt egy emberi mennyiség a kollekcióból a Rossmannban. Most...majdnem 1 havi késéssel. Most még parfüm is volt, de már olyan szinten elment a kedvem az egésztől, hogy meg se néztem közelebbről a termékeit. Pedig nem ők tehetnek róla, na mindegy.  A Müllerekben valamilyen szinten jobb a helyzet, de  azt se mondanám, hogy ők túl felkészültek, mondjuk náluk eddig csak ma láttam hiányt, az NYC pultokon. Jó, gondolom újdonság, ezért kapkodja mindenki, azért ez nem olyan nagy tragédia, a Müllerek általában jól felszereltek, már inkább áttérek oda, mint a Rossmannba/Dm-be (bár oda a Balea cuccokért biztos vissza fogok járni). Mindegy, nem szeretnék nyavalyogni, de olyan jó érzés volt ezt egy olyan helyen kiírni, ahol talán megértő fülekre(szemekre :D) talál. 

Ezeket vásároltam ma végül:



Először Plastic Tinkerbell egyik videójában pillantottam meg ezt az alapozót, már akkor nagyon szimpi volt, főleg ez a kis henger izé, amivel fel kell vinni. A drogériákban általában a világosabb színek hamar elfogynak, sötétet meg nem szerettem volna venni, csak azért nem veszek, hogy legyen :D. Meg nem is 2 forintos termék, tehát már azért sem vettem volna sötétebb színt, ma pedig kint voltunk az Ázsia Centerben, és ott rátaláltam a kellően világos színre, és az árába is beleszerettem, el kellett hoznom, egyébként nagyon szépen fed, keveset kell felvinni, olyan érzés, mintha rajtam se lenne, a tartósságáról még nem tudok nyilatkozni, de eddig jól teljesít. 


Ilyen púderem volt még régebben több is, nem rossz, vetekszik az Essence púderével, mondjuk árban is annyi, tehát nem az olcsósága miatt vettem, igazából tipikusan impulzus vásárlás volt ez, mert úgy gondoltam, hogy ma csak azért is jön velem haza egy púder :D.


Ennek a pirosítónak a színe valami mesésen szép, a képek abszolút nem adják vissza, barackos-pinkes, gyönyörű, fogalmam sincs mennyibe került, tudom, hogy olcsó volt, de ilyen színt én még nem láttam *-* Holnap megpróbálok természetes fénynél swatcholni. 
Járt hozzá egy kis édi ecset is, ami teljesen használhatatlan, és olyan durva a sörtéje, hogy kaparja szó szerint a pirosítót, úgyhogy nem is erőltettem a használatát, van nekem nagyon jó kis pirosító ecsetem. 


Butterfly márkájú szemfestékem már van több is, ezeket általában százas boltokban megtalálni, olyan 300 forint körüli áron, aki gondolkodott már rajta, hogy megvenné, de félt, hogy gagyi, az nyugodjon meg, nagyon szépen pigmentált kis mono-szemhéjpúderről beszélünk, viszont aki azért venné meg, mert csillámos, annak mondom, hogy csak a felső rétege az.
A másik szemhéjpúdernek gyönyörű farmerkék színe van, a vaku nagyon kiégette, és itt ilyen világoskéknek látszik, pedig egyáltalán nem az, majd holnap belőlük is készítek swatchokat. Belőle gyönyörű színek voltak egyébként, kb ő is 300 forint körül volt, nem tudom pontosan, de először mindig csak egy színt szoktam venni az új dolgokból, hogy ha használhatatlan, legalább ne maradjon vagy öt a nyakamon :D. Egyébként diszkrét csillámok vannak benne, de azt még nem derítettem ki, hogy csak a felső rétegen, vagy végig.


A masnikat pedig egyenesen imádom, de pluszban rátett, hogy virágmintás, és még az ára is nagyon kedvező volt, úgyhogy hazajött velem ez a kis szépség, volt még kékben és feketében, a kékért még lehet visszamegyek :$. Az tetszik benne főleg, hogy nem ilyen kis miniatűr csattja van, hanem elég nagy ahhoz, hogy hajat is tudj vele összefogni, nem csak úgy beletűzni.


És végül, őt pedig a barátnőmtől kaptam ma szülinapomra (jó amúgy én választottam, de így a legjobb ajándékot kapni, így biztos örülni fogok neki, a meglepetések általában esetemben negatívan sültek el :D). 



This entry was posted on 2011. április 29., péntek and is filed under ,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 Responses to “Mai zsákányaim”

  1. nagyon klassz dolgokat vettél :) azt meg tudnád nekem mondani, hogy a kis hengeres alapozó mennyibe került? Kösziii :))

    VálaszTörlés
  2. Kösszike :). Persze, drogériákban 4000 körül van, az attól függ hol veszed, viszont én 1600-ért vettem, el sem akartam hinni, hogy olyan olcsón adták :D.

    VálaszTörlés

Többiek