Mirror Mask Awards - 2012 kedvencei


Az előző, évértékelő poszt után most megmutatom, hogy melyek voltak a tavalyi év abszolút kedvencei. Nehéz egyértelműen kimondani 1-2 dologra, hogy az kedvenc, mert nálam is játszik, hogy amit frissen  követtem, előnyben részesítem, de aztán nagyjából letisztult a kép, hogy miből mit vinnék, ha egy lakatlan szigetre kerülnék.

Lássuk

Az év arcra való termékei:


Photobucket

Kezdjük az alapoknál, kiválasztottam először is a LEG korrektort. Ez nem volt nehéz, mivel idén konkrétan nem is vettem korrektort ami kifejezetten bőrhibákra lett kitalálva, mivel ezt még tavaly előtt decemberben vásároltam, ami pedig nem más, mint a Rimmel Stay Matte korrektora. Amennyire utáltam az alapozót, annyira szerettem meg a család korrektorát. Még mindig van benne kb 1 cm-nyi adag, pedig a több mint egy év alatt szinte kivétel nélkül minden nap használtam. Szeretem mert kevés kell belőle, jól fed, és mondjuk tartós is, továbbá a közepe zöld, így a piros, gyulladt csúfságokat is szépen semlegesíti. Részletesebb véleményt ITT olvashattok róla.

Photobucket
A Kedvenc alapozó titulust idén az Yves Rocher Pure Light alapozója nyerte. Nagyon sok drogériás alacsony-középárkategóriás alapozót próbáltam ki idén, és azt kell mondanom, egyik sem győzött meg, úgyhogy utóbbi időben egy árkategóriával inkább feljebb kezdtem keresni az igazit. Első áldozatom ő volt, és nagyon megszeretem. Tényleg meg van benne az úgynevezett second skin érzés, egyszerűen csodálatos bőrképet varázsol, annyira életteli az arcom tőle még pirosító és kontúr nélkül is, imádom. Azóta kaptam karácsonyra egy másik alapozót is, annak is itt lenne a helye, de mivel ez van meg régebb óta, így igazságos, mert a kettő nem üti ki egymást, mivel ennek inkább közepes a fedése, másiknak pedig erős, és aszerint használom, amilyen épp a bőröm állapota. 

Púderből is igen sok drogériás márkájét is próbáltam idén, a kompaktokról kezdek teljesen leszokni, és most már szinte teljesen a loose-ok felé vettem az irányt. Az Essencé nem jött be, a NYC púdere jó-jó, de a szörnyű csomagolás miatt még sem tudtam kedvenccé tenni, és akkor megvásároltam ezt, ami nem más, mint a Manhattan Soft Mat Loose Powdere. Ebben megvan minden, ami az előző kettőben nem volt, mennyiségre ugyan annyi, a csomagolása jobb, kétszer annyiba kerül ugyan, de még így is megéri. Illetve nincs benne aluminum sem, ami elzárná a pórusokat, szóval nyugodtabban használom őt, mint a társait. 



Az év pirosítói/bronzosítója

Az év bronzosítója címet messze magasan vitte a MUA bronzosítója, a shade 2 - árnyalatban, ami egy teljesen matt, középbarna bronzosító, nem erősen pigmentált, és bőrhöz közeli a színe, nagyon ideális kontúrozáshoz. Mára a mindennapi rutin részévé vált. Pirosítóból kettő is bekerült a körbe, egy matt illetve egy csillámos, mivel abszolút kedv függő, hogy milyet használok, nem tudtam volna kiemelni egyfélét. A matt pirosító idén a Miss Rose Blusher Ball lett, (BEJEGYZÉS) 06-os árnyalatban, ami egy nagyon üde, nagyon baba pink pirosító, arcon ennyire nem erős, inkább természetes orcákat eredményez, imádom összemosni a bronzosítóval, olyan szépek együtt. Sokszor használom magában, sokszor pedig highlighter alá. Egyébként ide bármelyik MR pirosítómat be tudnám rakni, mivel mattak, és nagyon jól pigmentáltak, érdekes módon a csillámosok annyira nem jók tőlük, pedig általában fordítva szokott ez lenni. A csillámos pirosítóból pedig a másik nagy favorit, az E.L.F Natural Radiance Blusher, Coy árnyalata.Bejegyzés ITT. Borzasztóan szép, vienyhén lilás árnyalat icipici arany csillámokkal, imádni való. Egy rétegben inkább csak egy enyhe fénye van, kettőben már egy kellemes színe is. Nagyon visszafogott, mégis szép pirosító. Ha megyek valahova is ezt szoktam vinni általában, mivel nagyon pici kompakt a mérete. Ez a két pirosító szokott előkerülni napi szinten, szinte már szégyellem, mennyire háttérbe szorítják a többi pirosítóm.


Az év palettái


Palettából sem sikerült volna csak egyet választanom, talán megértitek miért, úgyhogy lett egy neutrális és egy színes év palettája. A neutrálison gondolom nem lepődik meg senki, hiszen mióta megvan, azóta áradozok róla, pedig, ha egy évvel ezelőtt azt mondja valaki, hogy megveszem valaha a Naked palettát, és még imádni is fogom, tuti kiröhögöm. Szóval az idei győztes az Urban Decay Naked paletta (BEJEGYZÉS).
A másik paletta egy szintén ikonikus termék, bár talán nem annyira mint az előző, de szintén alapdarab lett a repertoáromban. Ez pedig a Sleek Originals palettája (BEJEGYZÉS)Nagyon sokszor használom, a zöldjeit imádom, a kékek általában partysminknek mennek, a highlighter színek (alsó kettő) talán kicsit darabosak felvitelnél, de utána el lehet oszlatni, ez legyen a legkevesebb. Többször fordult elő idén, hogy szóltak, hogy bulizni megyünk, és vigyek már valami cuccot, amivel kisminkelem a csajokat. Ekkor kivétel nélkül mindig az Originals jött velem, (olykor a Nakeddel kiegészülve) mert ebben aztán tényleg mindenki talál 2-3 olyan színt, amit el tud képzelni magán. Látszik is rajta, hogy volt már használva, érdekes a Nakeden nem látszik annyira a strapa, pedig abból is fogyott már rendesen. 

Az év szemceruzája/szemhéjtusa:

Mindkét termék számomra maximálisan kiállta a próbát halloweenkor, illetve a SAKK sminkversenyen, amikor is nagy szerepük volt a sminkek elkészítésében, és nem hagytak cserben. Az egyik ilyen termék a Wet 'n wild Body Crayonja, amit fekete krémes alapként szoktam használni, és úgy tartósnak és jónak bizonyult, magában beül a ráncokba, de ha festékkel fixáljuk akkor nagyon jól működik, szeretem mint jumbo cerkát, és ráadásul már másfél éve megvan, és még nem fogyott el, mondjuk nem bánom, mert nem tudom miként fogom pótolni, szinte beszerezhetetlen. A másik kedvenc meglepő módon egy filces tus lett, mégpedig a MUA Extreme felt eyeliner filces tusa, ami nem elég hogy pofátlanul olcsó (700 Ft körül) masszív a hegye és szépen fed a festéke, de még 2-3 maszk megrajzolása után is él, és még a hegye sem tompult el különösebben. Ha pedig folyékonyat kell mondani, még mindig a Lovely eyeliner-je a favorit, de az a képen nem szerepel, mivel nem találom, megszökött valahova :D. Szintén verhetetlen ár-érték arányban. 


Az év szájra való termékei:

Az idei évről elmondhatjuk, hogy a rúzsok/szájfények éve volt, rengeteget szereztem be belőlük, volt amit hamar tovább is adtam, de voltak szerencsére olyanok is, amiket egy percig sem bántam meg, hogy megvettem. Szájfényből nem volt igazán nehéz eldönteni, melyik kapja a díjat. Nagyon ritka a jó minőségű, jól fedő, sokáig tartó szájfény. Én idén szerencsére megtaláltam ez pedig a L'oreal Glam Shine 6H nevezetű folyékony rúzsa, amit én inkább szájfénynek mondanék, de nevezhetjük akár elefántnak is, akkor is jó és kész :D. Erről bejegyzés még nem volt, de már itt vannak a képek, tartóssági teszttel a mappámban, csak rövid idő kérdése. Nekem a 103 Forever Nude árnyalata van meg, tényleg nude, minimális fedéssel, viszont rengeteg-sok csillámmal. De mit érne a csillám, ha két percen belül a fejem különböző pontjaira mászkálna el az egész? Semmit, na ugye. Ez szerencsére még tartós is, cserébe ragadós, de aki már hordott szájfényt szerintem annak nem olyan megszokhatatlan érzés. Szerencsére van belőle színválaszték bőven, a tartóssága szájfényviszonylatban mindent visz, és még drágának sem mondanám, több drogériás szájfény van azonos áron, amik fele eddig sem bírják. 

Na, ha már ezt kellően kiveséztük, akkor jön az idei másik nagy kedvenc, amit tulajdonképpen az alapján választottam ki, hogy ez a rúzs volt rajtam a leges-legtöbbször egész évben. Ez az Alverde Mademoiselle - Rosé árnyalatú rúzsa, ami sajnos limitált volt, és így már nem kapni, pedig borzasztóan ütős kollekció volt, talán a legütősebb Alverdééktől. Ez a szín pedig megismételhetetlen, legalább is eddig drogériás szinten az volt, nem találtam még hasonlót a polcokon. Egy nude szín, de még véletlen sem barnás, hanem hidegebb tónusú, inkább lilásba hajló, nagyon elegáns és visszafogott. ITT láthattok róla egy képet. Egy már majdnem elfogyott belőle, szerencsére egy blogsale alkalmával le tudtam csapni egy másikra, nagyon örültem neki. Egyébként a Mac Hue tökéletes dupeja, szóval ha elfogy, végre rászánom magam, és beszerzem a nagy testvért. 



Photobucket
Az év ajakápolója idé nis a Blistex lett, idén is a málnás-limonádés, még mindig nagyon jól hidratál, még mindig imádom, még mindig nem akadt vetélytársa.


Az év körömlakkja

Tudom, hogy nem régóta ismerkedek a lakkokal, és nagyon körömlakk-junkie vagyok, szóval létjogosultságom sincs a témában értekezni, de azért kedvenc lakkot is választottam. Szoros volt a verseny ez és a MF - Fantasy Fire között, de végül arra jutottam, hogy bár gyönyörű a színe, és nagyon különleges, mégis baromi drága a méretéhez képest, ettől függetlenül meg csak négy rétegben fed normálisan, szóval olyan lakkot még sem választhatok kedvencnek, ami ennyi bosszúságot okozott. Így lett végül a Look by Bipa Special Effect körömlakkja, ami olyan különleges szín, hogy hazai piacon még nem találkoztam hasonlóval sem. Ráadásul már 2 rétegben is pöpec, nem kopik meg 1 nap után, mennyiségre is jó, és 2 euro volt, ami kb 600 Ft, ilyen áron itthon ilyen különleges lakkot nem kapni, valljuk be na. 

Barna alapon főleg kékes mikrocsillámok, a körmön már egy homogén réteget alkotnak (nem úgy néz ki, mint egy csillámos fedőlakk mondjuk) és nagyon különleges összhatás érhető el vele.


Az év illata:

Sziasztok, Bianca vagyok, és vaníliafüggőségben szenvedek. De tényleg. Egyre inkább keresem a letisztult illatokat, a kommersz celebparfümöktől mondjuk mindig is irtóztam (kettő volt, egy Britneys, meg egy Kylie Minouge, mindkettőt kaptam) meg az olyan virágos kis semmiktől, amit minden második nő hord. Mindig a különlegességeket kutattam, az igazi szerelem a Thierry Mugler-féle Alien marad továbbra is, viszont idén kibővült a csapat ezzel az Yves Rocher Vaníliás edt-vel, ami edthez képest igen tartós, valami issssssssssssteni vaníliás illata van, és 100 ml és árban is nagyon baráti... nem tudok mit mondani többet. 


Az év kiegészítői:

Kikutattam, melyek voltak a legtöbbet hordott ékszereim, és végül ezekre esett a választásom, mert ezeket idén tényleg nagyon sokat hordtam.
A felső nyaklánc az egyik OASAP rendelésem eredménye volt, nagyon jól döntöttem, mert minimál, mégis neon, és feldob bármilyen egyszerű szettet anélkül, hogy túl kirívó lenne. ITT megtaláljátok a nyakláncot. Egyébként ahhoz képest hogy nyáron szinte le se került a nyakamból minimálisan színeződött meg csupán, ami szintén plusz pont, mert van olyan ékszer, ami egy hordás után már vállalhatatlanul néz ki.
Főleg a nyaklánchoz, de amúgy máshoz is gyakran hordtam ezt a SIX-es fülbevalót, ami annyira elegáns, és szép, gyönyörű kék színe van, és awh. Sajnos (nekem nem sajnos :D) leárazva vettem, szóval nem tudom azt mondani, hogy találtok még, pedig nagyon szép kis darab. Gyűrűből az Ebayes kétujjas keresztes gyűrűt nagyon szeretem, szerencsére még annyira nem lett ménsztrím itthon, szóval bátran viseltem is olyankor, amikor pl ezüst nyaklánc volta nyakamban, és nem volt kedvem ennél hangsúlyosabb gyűrűhöz sem. Mindkét része állítható, így mindenkinek jó. ITT megtaláljátok Ebayen, de egyébként a Cross Double ring kulcsszavakkal többfélét is ki fog adni az oldal. 
Karkötőből pedig ez a halványrózsaszín szegecses volt a favorit, a H&M-ből van, mégpedig a gyerekosztályról :D. Komolyan mondom, mindig ott vannak a legjobb kiegészítők. Minőségben is abszolút elégedett vagyok, már kb 2-3 éve megvan, és még mindig nem színeződött el.

Ide kell vennem az új pénztárcámat is (egyrészt hogy felvágjak vele, haha) másrészt pedig mert szegecses, és vagány, és még kis lelógó is van a zippzárján. Sok sok kis zseb van belül, szóval minden elfér benne, ami az előzőben. nagyon szeretem.

Ha már pénztárca, legyen táska is, ez pedig nem más, mint a Primarkos kis doktortáskám. Turiztam, de még konkrétan címkés volt, így került kb 2000 Ft-ba. Van hozzá hosszú fül, illetve kézben is lehet vinni. Nagyon finom műbőr az anyaga, ami kígyómintás. Ha kézben viszem, akkor elmegy elegánsnak, ha csak rohangálok a városban, akkor keresztbe csapom magamon a vállpánttal. Sok minden el is fér benne, nem az az igazi feneketlen darab, de tényleg elfér benne egy-két dolog, fektetve egy a/4-es füzet simán.


Ezek lettek volna az én 2012-es kedvenceim. 
Nektek mik voltak? Ezek közül valamelyik esetleg?





This entry was posted on 2013. január 16., szerda and is filed under ,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 Responses to “Mirror Mask Awards - 2012 kedvencei”

Többiek