FOTD: Bronzvasárnap

Photobucket
Még mindig nem tudom azt mondani, hogy teljesen visszatértem, de a jövő hét végével a beadandóim nagy része elkészül, bár még januárra is lesznek, illetve januárra töménytelen vizsgám is lesz, szóval még van bőven tennivaló 'huh'. Na de most azért jöttem, mert Made in Beauty Niki egy jó kis vasárnapi sminkelgetésre invitált, aminek a lényege, hogy sminkben jelenítjük meg az adventi színeket. Lássuk.


Advent második vasárnapja a bronzvasárnap nevet viseli. Ezen a napon kettő gyertyát gyújtunk meg az adventi 
koszorún Mint minden gyertyának, úgy a másodiknak is külön jelentése van: remény.
Szóval az eheti szín a bronz volt. Na most a bronz nekem valahogy simán barna, a rezet inkább el tudom képzelni a szemem előtt, de azért igyekeztem találni egy kellően bronzos színt a sminkekhez. Igen, többes számban, ugyan is a héten két sminket is készítettem, az egyik egy inkább nappali kompatibilis smink, a másik pedig az ünnepibb változat. 
Photobucket
Ennél a sminknél a Sleek Original palettámat hívtam segítségül, mivel az alsó sorban van egy olyan szín, amit én bronznak neveznék, így ez lett mindkét smink alapja. Ennél a sminknél a koncepció annyi volt, hogy a mozgószemhéj közepére került a bronzból, a belső szemzugba illetve a külső V-be pedig az UD Naked paletta egyik színe, a Hustle, ami egy hidegebb tónusú barna, így szerintem kicsit el is ütött, ugyan akkor harmonizált is a bronzzal, ebből került az alsó szempillatőhöz is. A széleket a Catrice Frosted Cake monojával füstösítettem el. A szempillák tövében ez esetben csak egy nagyon vékony vonalat húztam az Essence barna zselés tusával.

Photobucket
Az arcomat kontúrozás után most szándékosan bronzosítottam, az Essence egyik régebbi kiadású bronzerével, a számra pedig egy Oriflame rúzs került, a Pure Colour, azon belül pedig a Vintage Nude árnyalat, illetve egy barnás szájfény, ami a Lovely egy limitált kollekciójában volt kapható.


A második sminkem már kicsikét elrugaszkodottabb az előzőnél, ezt egy kép inspirálta, ahol a bronzos színeket türkizzel párosították. Én imádom a türkizt, úgyhogy nem volt kérdés, hogy kipróbálom.

Photobucket
A koncepció nagyon hasonló volt az előzőhöz, a bronz szín ugyan az volt, csak most az egész mozgó szemhéjra felvittem, majd most a külső V- mélyítővonal részbe a Naked paletta Darkhorse nevezetű színét használtam, ami egy sötétebb melegtónusú barna, aranyos mikrocsillámokkal, ebből ez esetben is került az alsó szempillatőhöz is. Az elmosást szintén a Frosted Cake-kel végeztem, nagyon jó kis blender szín, de erről majd később beszélhetünk bővebben. A csavart itt ugye a türkizes szín hozta, illetve az, hogy a szokásossal ellentétben most dupla tusvonalat tettem fel. A fekete tus a Lovely Eyeliner-je, a felső pedig egy Miss Rose csillámos tus. Nagyon melegen tudom ajánlani egyébként ezeket a tusokat, messze verik a drogériás kínálatban kaphatóakat, és nagyon sokféle színben kaphatóak, nekem kettő van (egyelőre :D). És, mivel befejezetlennek éreztem a sminket magamon, az alsó vízvonalamra került az Essence zseléstusából.

Photobucket
A kontúrozást mindkét esetben a MUA bronzosítómmal végeztem, (Shade 2) ez a kedvenc matt bronzosítóm, amit nagyon szépen lehet rétegelni, és természetes eredményt kapunk. Az almácskákra a fentebb már említett Essence bronzer került, a számon is ugyan az a kombó található, egyszerűen nem tudtam volna mással ennél jobban párosítani.

Photobucket

Ez lett volna az én két bronzos sminkem, remélem tetszettek. Az elsőt még tuti biztos fogom használni a mindennapokban, vagy bulisminknek, mert nagyon tetszett magamon a két szín kombinációja. 

Ha előbb nem is, de jövő hét vasárnap ismét találkozunk, akkor jövök az Ezüstvasárnap sminkekkel :).

This entry was posted on 2012. december 9., vasárnap and is filed under ,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

4 Responses to “FOTD: Bronzvasárnap”

  1. az első nagyon tetszik, a második kevésbé, de lehet azért, mert nem igazán érzem magaménak a türkizt. a bronzos, barnás, rezes sminkeket imádom, tuti joker:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát megmondom őszintén, én most nagyon a kékes zöldes korszakomat élem, pedig volt, hogy hallani se akartam egyikről se, most meg tessék :D Igen szerintem is tuti befutók a bronzosabb sminkek, szerintem minden szemhez jól áll, és természetesen hatnak :).

      Törlés

Többiek