Válts természetesebbre!

A cím persze nem parancs, és nem is nektek, sokkal inkább magamnak szól(t). Miután megírtam a testápolós posztot, komolyan elgondolkodtam, hogy mennyi mérget eszünk/iszunk/kenünk magunkra. Persze ezt most esszé hosszúságban lehetne ragozni, de felesleges, mindenki tisztában van vele, és mindenkinek saját döntése, mit tesz a testével. Én úgy döntöttem, hogy amennyire tudok, átváltok kicsit természetesebb vonalra. Ennek az  eredményét látjátok :)



 1. Balea MED ultra sensitive sampon


Kifejezetten érzékeny fejbőrűeknek ajánlják ezt a sampont. Nem tartalmaz sem parfümöt, illóolajokat, sem tartósítószereket, parabéneket, színezéket, glutént, ahogy persze szilikont sem. A szilikonmentes samponokról Anikánál olvastam először, és tetszett, viszont nem szimpatizálok a Syossal, illetve nem vagyok oda a gyümi illatú samponokért sem, ezért eddig halogattam a samponvásárlást, aztán belebotlottam ebbe, és épp megfelelőnek bizonyult. Az ára amúgy 400 Ft körül van, tehát abszolút nem vészes. 
Eddig egyszer mostam hajat vele, illata valóban nincs, kicsit gyógyszeres talán, ez valamelyik alapanyag szaga lehet. Nem zavaró. Kétszer mostam meg vele a hajam, habzott is rendesen, illetve mosás után nem tapasztaltam, hogy nehezebben fésülhető lenne a hajam. Ettől rettegtem a legjobban, mert ha az én hajam ettől kezelhetetlenebb lenne, már levágnám :D. Szóval lényeg a lényeg, eddig nagyon bejött a dolog, majd ha elfogy írok róla mégegyszer.

2. Babylove arckrém


Ezek is Dm saját márkás cuccok, és az a jó bennük, hogy mivel babáknak készülnek, ezért nincs bennük káros anyag. Ebben sincsenek parabének, tartósítószerek, kőolajszármazékok, stb. Ez egy elég "vastag" krém, még ebben a hidegben bőven elkél. Nagyon száraz volt az utóbbi időben a bőröm, és ez olyan hamar rendbe hozta, hogy ha nem látom, nem hiszem el, bár a Sunfleur uborkás arcpakolás is szerepet játszik, de imádom ezt is. Anyukám is nagyon rákapott, azt hiszem ez olyan termék lesz, amit újra vásárolunk. Krémmánián egyébként 4,94 pontra értékelték, úgyhogy egy próbát megér :)

3. Babylove testápoló


Hasonlókat tudok elmondani róla, mint az arckrémről, nincsenek benne tartósítószerek, ásványi olaj alapú összetevők, paraffin olaj, állati eredetű összetevők (kivéve méhviasz) Ebből két féle volt, a mandulaolajos-shea vajas, illetve aloe-verás. Nos én az első mellett döntöttem, a shea vajról már annyi jót hallottam, és titkon reméltem mandula illatú lesz, de mivel nincsenek benne illatanyagok ezért ez nem jött be :\. Kicsit büdi, kicsit ragacsos, de az az érzés amit maga után hagy mindenért bőven kárpótol. Ára 500 Ft volt. Ja itt megemlíteném, hogy testvaj és babaolaj is van, szóval mindenki megtalálja a kedvére valót. Krémmánián 4.4 pontot kapott. 


Összességében nagyon meg vagyok elégedve a vásárlásommal, mert olyan dolgokat vásároltam, amik nem ártalmasak, és itt nem csak ez az egyetlen szempont, ez magában nagyon kevés lenne, viszont a hatásukat tekintve is maximálisan elégedett vagyok, az áruk pedig jóval a "trendi kencék" árai alatt vannak, ami szintén csak pozitív. 

Ti hogy álltok a természetesebb összetevőket tartalmazó dolgokkal? :)

This entry was posted on 2012. február 24., péntek and is filed under ,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

6 Responses to “Válts természetesebbre!”

  1. Válaszok
    1. Igen igen, a szilikonmentes samponra váltás abszolút a te érdemed :)

      Törlés
  2. Én is használtam a Babylove arckrémet :) imádtam <3

    VálaszTörlés
  3. Ezen a samponon én is gondolkodtam, de aztán vettem inkább egy Alterrát :]

    VálaszTörlés
  4. Na jó.... teljesen rávesztek a drasztikus változásokra :D

    VálaszTörlés

Többiek